експорт > пазари


Износът ни към Франция се е увеличил с 5.5% и е в размер на 455.6 млн. евро

Стокообменът между България и Франция за последните 5 г. надхвърля 1.8 млрд. евро средногодишно

„Между България и Франция има установени дългогодишни, добри търговско-икономически отношения“, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на събитие, организирано от Френско–българската търговска и индустриална камара.

През последните пет години стокообменът между България и Франция надхвърля 1.8 млрд. евро средногодишно. Само за  първите пет месеца на 2018 г. стокообменът между двете страни се е увеличил с 5.4% в сравнение със същия период на 2017 г. и е в размер на 832.3 млн. евро.

Износът към Франция се е увеличил с 5.5% и е в размер на 455.6 млн. евро. Салдото е положително и е в размер на 78.8 млн. евро.

Данните изнесе заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на събитие организирано от Френско–българската търговска и индустриална камара.

„2018 г. е белязана от успешната работа по инвестицията на Латекоер на стойност 11 млн. евро и създаването на 175 работни места“, заяви Борисов. По думите му най-голям е делът на френските инвестиции в промишлеността - 58%, следвани от финансите – 28%, търговията - 11%, селското стопанство, съобщенията, строителството и банковия сектор 7.5%.

Заместник-министър Борисов подчерта, че Франция е сред водещите външнотърговски партньори на България. Той се договори с Френско–българската търговска и индустриална камара за подготовката на проучване на инвестиционните и бизнес нагласи в България.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер