Банер

за ценители > винен бизнес


За DiVino.Taste 2018 в България пристига Том Стивънсън - най-големият експерт на шампански вина в света

Освен традиционната изложбена част с дегустации, осмото издание на DiVino.Taste предлага изключително интересна и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации.

Том Стивънсън ще води уникален майсторски клас за розовите вина - икони от Шампан.

Освен традиционната изложбена част с дегустации, осмото издание на  DiVino.Taste предлага изключително интересна и разнообразна програма от майсторски класове, лекции и презентации. Ще ви представим едни от най-ярките звезди във виното, световни авторитети и талантливи уайнмейкъри и сомелиери, а водещи ще бъдат едни от най-утвърдените български винени експерти, обещават организаторите.

За DiVino.Taste 2018 у нас пристига най-големият експерт на шампански вина в света – Том Стивънсън! Той ще води уникален майсторски клас за розовите вина - икони от Шампан. Том Стивънсън е автор на 42 книги, носител на 33 литературни награди. Някои от произведенията му продължават да са част от обучението на Master of Wine и Master Sommelier, а книгата му Sotheby’s Wine Encyclopedia е с продадени над 800 000 екземпляра по света!

За първи път по време на DiVino.Taste ценителите и почитателите на Бакхусовия еликсир ще се запознаят с качествената система на германските вина. Ще бъдат отведем на винено пътешествие от люлката на виното Грузия през Шампан, емблематичната испанска Риоха и Фриули в Северна Италия, дала на света едни от най-култовите бели вина. Винената обиколка на света ще завърши в Австралия, с приключение из най-великите тероари на този континент.   

Ще бъде отправен и поглед към бъдещето на традиционните бели български сортове. Николай Кръстев, един от младите и талантливи български уайнмейкъри, ще представи някои от най-добрите примери за вина от такива сортове, но и ще проследи тяхното развитие във времето.

По време на тазгодишния DiVino.Taste бъде отворена вратата към един нов и вълнуващ свят и ще любителите на виното ще бъдат изненадани… с майсторски клас за студено пресования зехтин! В това невероятно изживяване те ще бъдат потопени от Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк.

Премиерите по време на DiVino.Taste 2018 не свършват дотук. Още от първото издание на най-големия форум на българското вино сме подчертавали важността на чашите, в които се поднася всяко вино. Тази година отиваме още по-далеч! За пръв път в България ще бъдат представени с дегустация чаши Riedel, определени специално за три от знаковите български червени сортове – мавруд, широка мелнишка лоза и рубин, отбелязват организаторите.

Възможностите за финансиране и инвестиции в Националната програма за развитие на лозаро-винарския сектор в България за периода 2018-2023, ще бъде представена от инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното.

И тъй като произходът на виното започва да добива все по-голяма стойност и в България, Министерството на туризма ще представи проекта Сподели България за райониране на страната и популяризиране на 12 винено-кулинарни дестинации.

Осмото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 23 до 25 ноември, в зала 5 на Интер Експо Център София!

Всички пакети с билетите за DiVino.Taste 2018 са в продажба на vintageclub.bg

https://www.vintageclub.bg/category/divino-taste-2018-44

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер