експорт > пазари


Зам.- министър Лъчезар Борисов: Потенциал за широко присъствие на китайския пазар имат българското вино, розовото масло и киселото мляко

„Висококачествените български продукти могат да намерят добър прием в провинция Шънси, чието население достига 37 милиона души“, заявил Борисов при срещата си с Уей Зънджун, вицегубернатор на китайската провинция Шънси

Вицегубернатор Уей Зънджун е отправил покана за българско участие в Четвъртото издание на изложбата „Пътят на коприната“, което се провежда в столицата на провинцията – гр. Сиан.

Възможностите за развитие на търговско-икономическото сътрудничество между България и провинция Шънси са обсъдили заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и вицегубернаторът на китайската провинция Шънси, Уей Зънджун, съобщават от икономическото министерство.

Заместник-министър Борисов запознал китайската делегация с инвестиционната и бизнес среда у нас. Акцент бил поставен върху ускореното развитие на аутомотив индустрията и ИКТ сектора в България. „Приветствам китайските компании от провинция Шънси, желаещи да разширят дейността си в Европа, да се възползват от предимствата, които страната ни предоставя, за да установят у нас свои производствени бази и R&D центрове“, посочил Борисов.

Икономическият заместник-министър подчертал, че в областта на търговията потенциала за широко присъствие на китайския пазар имат българското вино, розовото масло и киселото мляко. „Висококачествените български продукти могат да намерят добър прием в провинция Шънси, чието население достига 37 милиона души“, заявил Борисов.

Вицегубернатор Уей предложил да бъде организирано посещение на бизнес делегация от провинция Шънси в България, за да могат представителите на китайския бизнес да се запознаят на място с условия за бизнес и инвестиции във всички сектори с потенциал. Той отправил покана за българско участие в Четвъртото издание на изложбата „Пътят на коприната“, което се провежда в столицата на провинцията – гр. Сиан.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер