Банер

за ценители > винен бизнес


Катаржина Естейт написа златна страница за българското вино на  Mundus Vini Spring Tasting 2019

Трофей за „Най добро българско вино“ и 6 златни медала завоюва избата на един от трите най-престижни световни винени конкурси

Вината на Katarzyna Estate за пореден път доказаха, че са символ на високо качество и отлично маркетиране, с което допринасят за развитието на имиджа на България като винопроизводител на световно ниво.

Трофей за „Най добро българско вино“ и 6 златни медала завоюва Катаржина Естейт с превъзходните си вина на един от трите най-престижни винени конкурси -  Mundus Vini Spring Tasting 2019.

Златни отличия получиха Encore Malbec 2016, Encore Syrah 2017, Encore Syrah 1,5L 2016, Question Mark Gold 2015, Question Mark Gold 2016 и Reserve 2015 – Gold, което получи и оценка за най-добро българско вино. Със сребърен медал бе отличено Chopin Ballade 2013. Златните медали са своеобразен рекорд за избата, тъй като от общо 13 златни медала за България, 6 за присъдени на Катаржина Естейт.

Катаржина Естейт участва само в най-големите и сериозни винени конкурси, отбелязват от избата. Вината на Katarzyna Estate са символ на високо качество и отлично маркетиране, с което допринасят за развитието на имиджа на България като винопроизводител на световно ниво.

Големите призьори от Mundus Vini Spring Tasting 2019

Големите отличия, които избата печели на най-престижните световни винени конкурси, го доказват.

Mundus Vini е един от трите най-сериозни световни винени конкурси. По време на 24-тото му издание, участие взеха 12 000 вина от цял свят. Журито на конкурса бе съставено от около 200 винени експерти –  технолози, уайнмейкъри, професионални търговци на вино, журналисти с висока експертиза при дегустацията на вина. Принципът на оценка е сляпа дегустация, като пробите се разпределят за тестване по категория, произход, ниво на качество, аромат, а самата оценка се базира на 100-точковата схема на Международната организация по лозата и виното (OIV), призната от Международната организация на енолозите (UIOE).

Седемте наградени вина на Катаржина Естейт ще бъдат представени в откритата дегустационна зона на Mundus Vini в рамките на най-голямото винено изложение в Дюселдорф – ProWein 2019. ProWein e най-големия и най-посещавания търговски форум в Европа.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер