бизнес > бизнес и образование


Българи, които работят и учат в чужбина, ще могат да изберат от Лондон кариера в България

27 компании с разнообразен профил ще ги очакват тази събота от 10:30 часа в Посолството на Република България

Събитието се организира от сдружение „Български кариерен форум“ и Министерство на труда и социалната политика, с подкрепата на Trading 212 и Теси.

За седма поредна година в Лондон ще се проведе кариерно изложение за българи, работещи и учещи извън родината. Превърналото се в традиция събитие се организира от сдружение „Български кариерен форум“ и Министерство на труда и социалната политика с подкрепата на Trading 212 и Теси. То ще се състои в Посолството на Република България. 27 компании с разнообразен профил ще очакват студенти и млади професионалисти от 10:30 часа на 9-и март.

Наближаването на Брекзит и тенденцията завършващите в чужбина българи да избират родината за градене на бъдещето си, са част от факторите, които засилват интереса към кариерното изложение тази година. Сред миналогодишните посетители в Лондон има десетки завършили успешно стаж или започнали работа при компании изложители.

И през тази година се наблюдава положителна тенденция при интереса към събитието от страна на родния бизнес, като сред изложителите има представители от сферите на инженерните и компютърни науки, производството, бизнеса и производството, консултантските услуги и неправителствени организации.

Сред миналогодишните посетители в Лондон има десетки завършили успешно стаж или започнали работа при компании изложители.

От тях посетителите ще могат да научат от първа ръка за свободни позиции, условия за развитие и начини за реализация в България.

„През годините наблюденията ни са, че работодателите в България оценяват все по-високо международния опит на завръщащите се млади професионалисти и студенти“ – споделя Ангел Игнатов, председател на BG Careers Fair.

Освен да се срещнат с реномирани работодатели, присъстващите ще получат информация за актуалната ситуация на трудовия пазар в родината, която ще представи заместник-министър Зорница Русинова. Тази, както и останалите дискусии и презентации през деня, ще се проведат в залата на Българския културен институт.

Посещението на изложението в Лондон е безплатно с предварителна регистрация на www.bgcareersfair.com/registration - а онези, които нямат възможност бъдат в Лондон тази събота, могат да последват BG Careers Fair в социалните мрежи и да качат своето CV в уебсайта, където то ще бъде достъпно за всички компании изложители. Партньори на събитието са Британско-българската бизнес асоциация, Българска асоциация за управление на хора, Българската асоциация на софтуерните компании, фондация “Заедно в час”, сдружение “Лечение без граници” и Мусала Софт.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер