финанси > инвестиции


През 2018 г. има ръст на инвестициите в производството и в сектори с висока добавена стойност, за сметка на  логистиката, както е било до сега

Икономическото министерство отчете около 850 млн. лева сертифицирани инвестиции за 2018 г.

Министър Емил Караниколов: За 2017 г. те са 311 млн. лв. За първите три месеца на годината държавата е издала сертификати на инвеститори за 130 млн. лева, които ще разкрият 1230 работни места.

Отчитаме около 850 млн. лева сертифицирани инвестиции за 2018 г., а за 2017 г. те са 311 млн. лв. За първите три месеца на годината държавата е издала сертификати на инвеститори за 130 млн. лева, които ще разкрият 1230 работни места. Това е заявил министърът на икономиката  Емил Караниколов по време на конференция, организирана от работодателските организации. Той подчертал, че спрямо миналата година е отчетен ръст на инвестициите в производството и в сектори с висока добавена стойност, за сметка на  логистиката, както е било до сега, съобщава икономическото министерство.

В рамките на форума министър Караниколов изтъкнал, че през последните години се забелязва тенденция инвеститорите да се насочват към Северна България.

Икономическият министър отбелязал, че под формата на насърчителни мерки, в размер на 7 млн. лева са отпуснати на фирми за изграждане на инфраструктура, за погасяване на социални осигуровки, за обучение на новоназначени кадри.

Министър Караниколов подчертал, че българската икономика расте балансирано. По негови думи ние сме в средните нива на ЕС. „Проблем остават доходите на населението, но за да има ръст при тях трябва и висококвалифицирана работна ръка", заявил още той.

Като приоритет на правителството министър Караниколов посочил връщането на повече ученици в училищата. Той апелирал за  по-добър диалог между държавата и бизнеса за обучението на кадри.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер