експорт > пазари


Приходите на българската ИТ индустрия растат с около 20% годишно като 80% от тях се формират от експорт

„В ИТ индустрията са заети над 30 хил. души, а скоро тя ще допринася за 3% от БВП на България“, пише на своята Фейсбук страница Стефан Йонков, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси (СТИВ) в Берлин

„В бъдеще колата ще е все повече софтуерен продукт, а в България сме изключително успешни, както в ИТ сектора, така и в сферата на автомобилната индустрия“, казва Йонков и вижда в това голям потенциал за сътрудничество между България и Германия.

Благодаря на германската ИТ асоциация БИТКОМ за възможността да разкажа в интервю за успехите на България в сферата на ИТ и дигитализацията, пише на своята Фейсбук страница Стефан Йонков, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси (СТИВ) в Берлин, Германия.

В интервюто Йонков посочва, че приходите на българската ИТ индустрия растат с около 20% годишно като 80% от тях се формират от експорт. „В индустрията са заети над 30 хил. души, а скоро тя ще допринася за 3% от БВП на България. Имаме една от най-бързите интернет скорости в Европа, а у нас се произвежда софтуера за премиум автомобилни марки“, допълва той.

„Като сериозна възможност с голям потенциал за сътрудничество между нас и Германия определих дигитализацията в автомобилната индустрия - в бъдеще колата ще е все повече софтуерен продукт, а в България сме изключително успешни, както в ИТ сектора, така и в сферата на автомобилната индустрия“, казва в заключение Йонков.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер