експорт > международни изложения


Отличиха българско вино с голям златен медал на престижния Concours Mondial de Bruxelles

Face to Face (F2F) на New Bloom Winery бе оценено с над 92 точки от експертите на Concours Mondial de Bruxelles

Родните изби донесоха общо 45 медала, като едва четири от тях бяха в най-високата категория голям златен, т.е. с оценка над 92 точки. Избата от Съединение, Тракийска низина, спечели и още два златни медала – за серията PIXELS от немския сорт Регент, който направи своя дебют на пазара през февруари и PIXELS Каберне Совиньон.

Българско вино се нареди сред най-добрите в света. Face to Face (F2F) Дорнфелдер на New Bloom Winery спечели голям златен медал на „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles. Общо родните изби донесоха 45 медала, като едва четири от тях бяха в най-високата категория голям златен, т.е. с оценка над 92 точки. Избата от Съединение, Тракийска низина, спечели и още два златни медала – за серията PIXELS от немския сорт Регент, който направи своя дебют на пазара през февруари и PIXELS Каберне Совиньон. Другите две награди са сребърни – Face to Face (F2F) Каберне Совиньон, Сира и Регент и Face to Face (F2F) Розе. Успехът на New Bloom Winery от Тракийската низина именно с набиращите популярност у нас немски сортове като Дорнфелдер и Регент е поредното доказателство за потенциала на българския тероар и високото ниво, на което работят родните енолози.

Една емблематична марка вино, която спечели сърцата на ценителите на Бакхусовата напитка не само в България, но и в чужбина

Серията Face to Face (F2F) е най-високият клас, който New Bloom Winery предлага на пазара. Вината им се произвеждат от собствени лозови масиви – 6000 дка в Тракийската низина. Винарната е единствената у нас, която работи с Дорнфелдер и Регент. Дори германските им партньори са учудени от резултатите, които постигат у нас тези винени разновидности.

Медалите на Concours Mondial de Bruxelles са поредното голямо отличие за продуктите на New Bloom Winery на международната винена сцена. Големият златен медалист Face to Face Дорнфелдер има в колекцията си сребро от миналогодишното издание на „Световното по вино“, както и златен медал Mundus Vini 2015, сребърен медал за първата реколта от виното на Mundus Vini 2014.

New Bloom Winery залага  на иновациите, на особеностите на тероара и строгия контрол на всеки етап от производство – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Инвестира се значително и в съвременните технологии за затваряне, бутилки и етикети. Например наградените със златни медали вина PIXELS  се затварят с уникалната трипластова тапа Ardea Seal.

Големите победители!

Тапата се приема за алтернатива на класическия корк, с много ниска въздушна пропускливост, запазваща виното от външни въздействия и позволява съхранение на червените вина PIXELS след отваряне за по-дълго време.

В тазгодишното издание на конкурса България подобрява резултата си спрямо 2018 – с общо 45 при 44 медала година по-рано. С най-високото отличие са оценени общо четири родни вина.  В състезанието бяха изпратени 9150 проби от 46 различни държави. Испания е с най-много отличия – общо 626, Франция е втора с 614. През 2019 година най-награждавани са червените сортове – Мерло (262), Каберне Совиньон (221) и Сира (135). От белите с най-голям успех е Совиньон блан – 102 отличия, следвано от Шардоне с 91. Само един процент от наградените вина успяват да покрият критериите за голям златен медал на Concours Mondial de Bruxelles. Над 50 % от всички медалисти в състезанието се продават на цена под 8,5 евро, което потвърждава отличното съотношение цена-качество.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер