Банер

за ценители > кухня


Меню, в което храната е щастие

Предлага го сръбският ресторант Котилото – едно от най-добрите и най-посещавани заведения в столицата

Известният фитнес инструктор Бранимир Кенанов: Котилото е любимият ми ресторант. Храната винаги е на ниво, а продуктите са изключително пресни. Силно го препоръчвам!

Лято е. В жегите всеки търси хлад и дебела сянка. А ако към това прибавим прекрасна храна, изискани напитки и впечатлавящо обслужване? Тогава си задаваш въпроса:  Къде е това място и аз защо не съм там?

Има такова място, сгушено в полите на Витоша. И това е сръбският ресторант Котилото. От години той се слави като едно от най-добрите и най-посещавани заведения в столицата, станало синоним на вкусна храна и перфектно обслужване. А през лятото има още едно голямо изкушение – лятната градина, която предлага сянка под гъстите клони на дърветата. Тя е оазис за всички, които искат да избягат от градските жеги, да се насладят на чист планински въздух и най-вече на вкусна сръбска кухня.

И тази година Котилото покани медии и приятели, за да отбележи старта на лятото с освежената си лятна градина – детайлите са от дърво, камък, ледена планинска вода, която върти воденично колело, провира се между цветята и се стича по бял витошки камък.

Сезонното лятно меню отново впечатли гостите с вкусове и идеи. Всички те са плод на опита и въображението на главния готвач Далибор Маринкович – Даци, който за осма поредна година създава ястия и рецепти за любителите на сръбския вкус. Четири нови салати ще изненадат гостите, включително и прелюбопитна лятна версия на кьопоолу, забъркана с пресен домат и овче сирене.

Йонко Георгиев (вляво) и главният готвач Далибор Маринкович – Даци - партньорите създали това прекрасен оазис на кулинарията.

Фаворит на главния готвач обаче е Слънчевата салата с хрупкава маруля, чушки, репички, гъби и…

Следват традиционните месни ястия на скара – няма как не изпитате удоволствие от телешките бузи на скара с каймак и шишчетата с дроб, увит в бекон – ароматни и вкусни, поели вкусния дим на скарата на дървени въглища.

Сред десертите ще откриете сръбска млечна баница с топка ванилов сладолед и домашно цедено биволско мляко със сладко от родопски диви ягоди.

Голям фен на „сръбската диета“ на „Котилото“ е и един от най-добрите фитнес инструктори в България – Бранимир Кенанов, който беше гост на ресторанта при откриването на лятната градина. Той е многократен републикански шампион по каяк, треньор по спортно гребане и инструктор, занимава се с body building, функционални и силови тренировки.

„Сръбският ресторант Котилото е любимият ми ресторант. Храната винаги е на ниво. Продуктите са изключително пресни. Силно го препоръчвам“, казва Кенанов и се впуска в разказ за предпочитания от него хранителен режим, включващ много протеини и зеленчуци.

Ресторант „Котилито“ се намира в непосредствена близост до центъра на Драгалевци, на адрес: „ул. Крайречна“№ 26 и ви очаква.

Лятно меню 2019

„Храната е щастие!“

Ястията, отбелязани със са препоръчани от главния готвач Далибор Маринкович -  Даци

Салати
1. Салата Лятно Благоденствие с наситнено зеле и настъргани моркови, червено цвекло, ароматен пресен лук. За да се запълни компанията, отгоре е кацнала най-доверчиво топка сръбски сирни намаз, поръсен щедро с орехи.

2. Зелена Слънчева салата – хрупкава маруля, зелена и червена чушка, репички, лук, пресни гъби и нежен ароматен копър. Всичко това докоснато от меките слънчеви лъчи и долетяло завчас на вкусната трапеза.

3. Зелева домашна Бърканица – настъргано прясно зеленце, хрупкава краставица на кубчета, сръбска павлака и копър за разкош! Е тук е мястото и за ледена дюлева ракия, не пропускайте....

4. Домати с Домати – на червеният домат му станало скучно и си повикал синия домат (на грил). За да им стане по-весело поканили и натрошено овче сиренце, копър и чесън

Предястия

1. Лозови сърмички

2. Агнешки чревца, пържени с лук, чесън и подправки

3. Момици по овчарски с лук, чесън и гъби

4. Чобаница – родопски картофи, изпържени до златисто, овкусени с пушен червен пипер.



Основни

1. Свинско бонфиле с горски билки

2. Език от млечно теленце с маслено-трюфелов сос. Пръстите да си оближеш, топи се в устата и плаче за чаша Пино Ноар...

3. Телешки бузи в було, крехки и вкусни, заляти с топъл сръбски каймак

4. Рулован свински дроб – вкусотия на вкусотиите! Свински дроб, увит в бекон на шиш и изпечен на букови дървени въглища

5. Пушена агнешка наденица „Котилото“, по собствена рецепта – понеже сме си майстори в опушването на бук... гнешко и свинско мляно месо, овкусено с ароматни билки на скара на дървени въглища. Хармония от вкусове, достойна за истински ценители.

6. Златибродски бифтек – сочен телешки бифтек, изпечен до съвършенство, в зехтин и трюфел

7. Медальони с лучена „шапка“ – похлупиш ли си шапката, определено имаш намерение да се наслаждаваш на собствените си емоции. А емоцията от похапването свински мариновани бонфиленца, изпечени на скара и покрити с карамелизиран до златисто лук, е неповторима. Не изпускайте това удоволствие!

Десерти
1. Саксия

2. Домашно цедено биволско кисело мляко с ароматно сладко от родопски диви ягоди

3. Млечна баница по сръбски, поръсена с пудра захар и топка ванилов сладолед

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер