експорт > пазари


Над 17% от общия стокообмен на България с Германия се формира от Федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия

За периода януари – октомври 2019 г. стокообменът с Германия е в размер на 7,075 млрд.евро, което е ръст от близо 3%, спрямо същия период на миналата година

Зам.-министър Лъчезар Борисов е обсъдил задълбочаване на икономическите отношения с министъра по международните въпроси на Северен Рейн-Вестфалия.


Задълбочаване на отношенията с федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия в областите търговия и инвестиции са обсъдили заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и д-р Щефан Холтхоф-Пфьортнер, министър по федералните, европейските и международните въпроси на германската федерална провинция, съобщава икономическото министерство. На срещата е станало ясно, че Северен Рейн-Вестфалия е най-големият външнотърговски партньор на България между 16-те германски федерални провинции, като тя е и водещ инвеститор в България от германска страна. Само за последната година са били реализирани 4 инвестиции в автомобилната промишленост на компании от Федералната провинция, подчертал Борисов.

„За периода януари – октомври 2019 г. стокообменът с Германия е в размер на 7,075 млрд.евро, което е ръст от близо 3%, спрямо същия период на миналата година, а над 17% от общия стокообмен на България с Германия се формира именно от Федералната провинция“, допълнил той.

Заместник- министър Борисов  посочил, че ще продължат да бъдат насърчавани инвестициите, кооперирането с партньори от Северен Рейн-Вестфалия, реализацията на съвместни проекти и включването на български компании в мрежата на доставчици и поддоставчици.

Д-р Щефан Холтхоф-Пфьортнер заявил от своя страна, че немската страна е заинтересована добрите отношения да продължат, както и да бъде засилено сътрудничеството в различни сфери от взаимен интерес.

Двамата са обсъдили още въпроси свързани с развитието на региона на Западните Балкани и Европейската зелена сделка, като  нова стратегия за растеж. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер