Банер

изби > класации


Винарска изба Синтика спечели Кристален приз "Златната изба на България" 2020 за нови идеи в развитието във винения туризъм

Мина Константинова, търговски представител на фирмата получи ценния приз от ръцете на Стамен Янев, заместник-министър на икономиката

Тя каза, че Sintica Wine Resort не е просто хотел, а едно бижу в Сандански, което си заслужава да бъде посетено. Заместник-министър Стамен Янев, който години наред управляваше Българската агенция за инвестиции, отбеляза, че това, каето е направила Винарска изба Синтика, е пример, достоен за подражение.

Винарска изба Синтика спечели Кристален приз "Златната изба на България" 2020 за нови идеи в развитието във винения туризъм. "Да направиш хотел към изба в тези трудни времена на пандемия е истинско предизвикателсто. И заслужава награда", каза  Димитър Дженев, главен редактор на сайта exporter.bg, организатор на конкурса.

Мина Константинова, търговски представител на избата, получи ценния приз от ръцете на Стамен Янев, заместник-министър на икономиката. Тя каза, че Sintica Wine Resort не е просто хотел, а едно бижу в Сандански, което си струва да бъде посетено. Заместник-министър Стамен Янев, който години наред управляваше Българската агенция за инвестиции, отбеляза, че това, каето е направила Винарска изба Синтика, е пример, достоен за подражение.

„Тази вечер връчваме за пети път наградата „Златната изба на България”. В извънредната ситуация от коронавирус в страната ние ще отдадем заслуженото внимание на българския винарски бизнес, защото той е по-важен от всякога в променената обстановка“, каза още в обръщението си Дженев.

Победителите в конкурса на exporter.bg, който за пета поредна година се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, са определени от гласовете на читателите на едноименния сайт в социалните мрежи - Фейсбук, Линкдин и Туитър.

Мина Константинова, търговски представител на избата, получи ценния приз от ръцете на Стамен Янев, заместник-министър на икономиката.

Те са журито, което класира най-добрите български и чуждестранни изби. В продължение на година и два месеца ценителите на виното в социалните мрежи направиха своя избор между 130 български и 130 чуждестранни изби.

"Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат вече колекции от международни призове и медали, но днес към тях прибавиха и една национална награда", допълни главнияг редактор на exporter.bg.

Той благодари на Министерството на икономиката за подкрепата и на Българската агенция за експортно застраховане - основен спонсор на конкурса от първото му издание досега.

За Sintica Wine Resort

Sintica Wine Resort не е просто луксозен хотел, а истинско преживяване за сетивата, което вплита в себе си разнообразието на региона със средиземноморския дух. Ценителите знаят, че вината на изба Синтика са поезия в бутилка. А в ресторант Синти ще изпитате истинско кулинарно удоволствие като се насладите на изискана гурме кухня.

Снимки: Божидар Марков

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер