Банер

компании > непублични компании


Девня Цимент влага 160 млн. EUR в обновяване

С нова циментова инсталация компанията става ключов износител в региона

 

Девня Цимент АД стартира проект за реконструкция и модернизация на обща стойност 160 млн. EUR, съобщава фирменият сайт на компанията.

Общата инвестиция на Италчементи Груп предвижда до 2015 г. да заработи нова производствена линия за клинкер и цимент с капацитет около 1.5 млн. тона цимент. Това ще бъде най-голямата подобна инсталация на компанията в Европа.  Основен подизпълнител е SINOMA/CBMI.

Повече от 1000 души ще бъдат ангажирани в строежа, който ще започне в средата на тази година и ще продължи две години.

Това ще донесе в България най-добрите съвременни технологии в производството на цимент, заедно с най-модерните и осъвременени процеси и системи по контрол на безопасността и околната среда, смятат в компанията.

Новата циментова инсталация ще позволи на Италчементи Груп да продължи да задоволява изискванията на вътрешния циментов пазар в България, като подкрепя растящата нужда от инфраструктурни проекти, пътища и мостове, както и широкото разнообразие от жилищно и нежилищно строителство.

 

Стратегическото разположение на новия завод, в непосредствена близост до пристанище Варна-Запад, ще продължи да определя компанията като ключов износител както за Черноморския регион, така и отвъд него, съобщава още фирмения сайт на Девня Цимент.

 

 

Визитка

 

Италианската компания Италчементи Груп има 150 годишна история. Тя е връстник на независимостта на Италия. Италчементи Груп навлиза на българския пазар през 1998 г. със закупуването на “Девня Цимент” – завод, с производствени мощности и годишен капацитет от около 2 милиона тона, разположен до Варна, най-голямото пристанище в страната.


В началото на 1999 г. Италчементи Груп става собственик и на Вулкан Цимент – завод с производствен капацитет от около 500 хиляди тона годишно, разположен до Димитровград.


Днес Италчементи Груп е най-големият производител на цимент в България, с годишен производствен капацитет от 2.5 милиона тона. Освен това, компанията осигурява над 500 директни работни места, както и около 1 500 индиректни – подизпълнители, работещи на територията на заводите.

Досега, Италчементе Груп е инвестирала над 400 милиона лева в България, с което се нарежда сред най-големите чуждестранни инвеститори в страната.

 

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер