Банер

компании > непублични компании


Девня Цимент влага 160 млн. EUR в обновяване

С нова циментова инсталация компанията става ключов износител в региона

 

Девня Цимент АД стартира проект за реконструкция и модернизация на обща стойност 160 млн. EUR, съобщава фирменият сайт на компанията.

Общата инвестиция на Италчементи Груп предвижда до 2015 г. да заработи нова производствена линия за клинкер и цимент с капацитет около 1.5 млн. тона цимент. Това ще бъде най-голямата подобна инсталация на компанията в Европа.  Основен подизпълнител е SINOMA/CBMI.

Повече от 1000 души ще бъдат ангажирани в строежа, който ще започне в средата на тази година и ще продължи две години.

Това ще донесе в България най-добрите съвременни технологии в производството на цимент, заедно с най-модерните и осъвременени процеси и системи по контрол на безопасността и околната среда, смятат в компанията.

Новата циментова инсталация ще позволи на Италчементи Груп да продължи да задоволява изискванията на вътрешния циментов пазар в България, като подкрепя растящата нужда от инфраструктурни проекти, пътища и мостове, както и широкото разнообразие от жилищно и нежилищно строителство.

 

Стратегическото разположение на новия завод, в непосредствена близост до пристанище Варна-Запад, ще продължи да определя компанията като ключов износител както за Черноморския регион, така и отвъд него, съобщава още фирмения сайт на Девня Цимент.

 

 

Визитка

 

Италианската компания Италчементи Груп има 150 годишна история. Тя е връстник на независимостта на Италия. Италчементи Груп навлиза на българския пазар през 1998 г. със закупуването на “Девня Цимент” – завод, с производствени мощности и годишен капацитет от около 2 милиона тона, разположен до Варна, най-голямото пристанище в страната.


В началото на 1999 г. Италчементи Груп става собственик и на Вулкан Цимент – завод с производствен капацитет от около 500 хиляди тона годишно, разположен до Димитровград.


Днес Италчементи Груп е най-големият производител на цимент в България, с годишен производствен капацитет от 2.5 милиона тона. Освен това, компанията осигурява над 500 директни работни места, както и около 1 500 индиректни – подизпълнители, работещи на територията на заводите.

Досега, Италчементе Груп е инвестирала над 400 милиона лева в България, с което се нарежда сред най-големите чуждестранни инвеститори в страната.

 

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер