експорт > пазари


Износът ни за Република Корея за първото полугодие на 2021 г. е 51.7 млн. щ.д., което е увеличение от над 55% спрямо същия период на 2020 г.

За първите шест месеца на 2021 г., стокообменът между България и Република Корея възлиза на 128.5 млн. щ.д., отбелязвайки близо 21% увеличение спрямо същия период на 2020 г.

Министър Даниела Везиева е обсъдила на среща с посланика на Република Корея в България възможностите за увеличаване на стокообмена, както и по – активното партньорство в сферата на IT технологиите.

България и Република Корея ще работят за засилване на икономическото сътрудничество.  Това е станало ясно по време на среща на министъра на икономиката Даниела Везиева с Н. Пр. Ли Хо-шик, посланик на Република Корея у нас. На нея двамата обсъдиха възможностите за увеличаване на стокообмена, както и по – активното партньорство в сферата на IT технологиите, съобщава икономическото министерство.

Везиева посочила, че за първите шест месеца на 2021 г., стокообменът между България и Република Корея възлиза на 128.5 млн. щ.д., отбелязвайки близо 21% увеличение спрямо същия период на 2020 г. „Само износът ни за Република Корея за първото полугодие на настоящата година е 51.7 млн. щ.д., което е увеличение от над 55% спрямо същия период на 2020 г.“, допълнил икономическият министър. По думите й трябва да се работи още по-усилено за насърчаване на търговията и инвестициите.

Н. Пр. Ли Хо-шик казал от своя страна, че двете страни имат голям потенциал за сътрудничество, въпреки трудния период, заради пандемията. Той представил и кандидатурата на корейския град Бусан за домакин на ЕКСПО 2030.

Министър Везиева и посланикът на Република Корея са обсъдили още организирането и провеждането на предстоящото Трето заседание на Комитета за промишлено коопериране между двете държави. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер