Банер

компании > публични компании


Юрий Гагарин ще играе чардаш

Дружеството купува унгарското Филстайл-Хунгари ЕООД за 6 млн. евро

Целта на сделката е разширяване на дейността и възможност за износ на част от производството на филтри и гилзи за цигари

Юрий Гагарин АД планира да купи 100% от унгарското Филстайл-Хунгари ЕООД за 6 млн. евро (11,7 млн. лв.), съобщава дружеството чрез БФБ-София. Според лицензиран оценител 100% от дяловете на унгарското дружество са оценени на 6 млн. евро, разкрива сайтът Investor.bg.

Финансирането на сделката ще стане с банков кредит, като продавачите на унгарското дружество не са лица, свързани с Юрий Гагарин АД, по смисъла на чл. 114 от ЗППЦК, се казва в съобщението на дружеството, цитирано от Investor.bg.

Целта на сделката е разширяване на дейността на Юрий Гагарин АД и даване на възможност за износ на част от производството на филтри и гилзи за цигари в друга производствена база.

Филстайл-Хунгари ЕООД разполага с терен от 15 888 кв. м и разгърната застроена площ от 2 515 кв. м. Изтъква се, че терените са на удобно и комуникативно място, в периферията на Будапеща.

„Сградният фонд е изключително добре запазен, подходящ за разполагане на машини, както и административни постройки, складове, вътрешна подземна и надземна инфраструктура“, се казва в съобщението до БФБ-София.

Очакванията на Юрий Гагарин АД са да има ръст в търсенето на филтри и гилзи за цигари, както на вътрешния, така и на европейския пазар, и през следващите години. За 2012 г. прогнозата е за ръст с 52% на годишна база.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер