финанси > банки


Радослав Миленков в управата на Общинска банка

Новият член на Управителния съвет на банката има богата професионална биография зад гърба си

Той бе избран заради дългогодишната му успешна дейност в банковия сектор и доказания висок професионализъм, коментира Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка

Радослав Миленков е новият член на Управителния съвет на Общинска банка. Той бе избран от Надзорния съвет на ОБ за член на Управителния съвет и встъпи в длъжност на 4.06.2012 г. 

Професионалният опит на Радослав Миленков включва различни позиции в областта на банковото дело, одитирането, финансовото моделиране и бюджетиране на финансови институции, инвестиционния мениджмънт, консултантските услуги и др.


Непосредствено преди да стане част от Общинска банка, Радослав Миленков е бил главен изпълнителен директор и прокурист на Изи Асет Мениджмънт АД, където се е занимавал със стратегическото развитие на компанията и управлението на рисковете.

Заемал е длъжностите главен финансов директор и член на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка АД от 2005 до 2011 година, където е отговарял за управлението на финансите и счетоводството на банката.

Бил е член на Надзорния съвет на Унибанка АД, Скопие, Македония и член на Одитния комитет на Първа инвестиционна банка – Албания АД в Тирана, Албания от 2007 до 2011 година.

Като директор на „Специализирана служба вътрешен контрол” в ПИБ АД е отговарял за вътрешния одит, а преди това е работил и като одитор в Делойт и Туш България. 

„Радослав Миленков беше избран за член на Управителния съвет на Общинска банка заради дългогодишната му успешна дейност в банковия сектор и доказания висок професионализъм.

Като член на УС ще отговаря за анализ и оценка на риска, проблемни кредити и финанси”, коментира Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка.

„Убедени сме, че като част от управленския екип, той ще работи дългосрочно и ползотворно, както за разширяване дейността на Общинска банка, така и за нейното утвърждаване като стабилна и ефективно работеща финансова институция, която подпомага общините, реалният сектор на икономиката и проекти от обществен интерес”, допълни Чакалски.

Радослав Миленков е завършил Университета за национално и световно стопанство и има магистърска степен по финанси. Има и сертификат за брокер на ценни книжа.  Съучредител е на Клуба на финансовите директори в България.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер