Банер

компании > публични компании


Виенският пощальон

Австрийските пощи купиха 26 % от “М&БМ Експрес”

България е шестата страна в Централна и Източна Европа, където австрийската компания стъпва

Австрийските пощи (Austrian Poste) купиха 26 % от българската компания “М&БМ Експрес”.  Така австрийците стъпиха на българския пазар. Цената на сделката не се съобщава, въпреки че Австрийските пощи са публично дружество, листвано на борсата във Виена.

Ако сделката е успешна, до две години Австрийските пощи ще придобият до 76% от българския оператор.

„Избрахме “М&БМ Експрес”, защото имат репутация на доставчик с индивидуален подход към потребителите и екип от 2500 мотивирани служители“, коментира Андреас Драгостис, директор на Австрийските пощи за Централна и Източна Европа. България е шестата страна в региона, където австрийската компания стъпва.

Той допълва, че Австрийските пощи не са имали интерес към приватизацията на Българските пощи.

Компанията

“М&БМ Експрес” е водеща компания в сферата на хибридната поща (аутсорстване на услугите по печат на документи, поставянето им в писма и разнасянето им от името на външни клиенти – основно комунални фирми) у нас. Тя има 20 годишен опит и се ползва с доверието на клиентите.

„Около 75 млн. пратки е доставил българският оператор през 2011 г., като 65 млн. от тях са хибридна поща“, отбелязва Павел Петров, управител на “М&БМ Експрес”.

Пазарът

Над 200 милиона пощенски услуги - от пращане и получаване на писма и колети, до плащане на сметки, данъци, парични преводи - се ползват у нас.

Годишните приходи за извършване на куриерски услуги в страната и в чужбина формират приблизително 60% от общия размер на постъпленията от всички пощенски услуги, като се очертава трайна тенденция към увеличаване. Информацията е на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Коментарът

Навлизането на чужд оператор с опит и технологично знание като Австрийските пощи, е гаранция за още по-ефективни пощенски услуги за потребителите, коментират от министерството.

„Инвестициите на Австрия в България възлизат на над 6.5 млрд. евро до края на 2011 г.“ посочва  Герхард Райвегер, посланик на страната у нас.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер