бизнес > бизнес и образование


В САЩ има учебен предмет “Библиотека”

Васил Райчев, собственик на веригата магазини Hot Spot, пред exporter.bg за това как ще помогне на хората, които искат да се образоват

Идеята да създаде библиотека тръгнала оттам, че покрай работата си среща много млади хора, които завършват дизайн, мода или моден дизайн. И вижда, че имат празнини в образованието, които трябва да бъдат запълнени

Васил Райчев, собственик на веригата магазини Hot Spot, разказва пред exporter.bg, че когато е учил в САЩ, там е имало предмет “Библиотека”. Целта на тази учебна дисциплина е била, да научи студентите, как се работи в библиотека и как се използват източниците на информация в нея.

“У нас за това не се говори”, казва с огорчение предприемачът. Но смята, че все пак има място за оптимизъм, след като в България се отвориха толкова много книжарници. Което говори само по себе си, че има хора, които четат.

Затова вносителят на модни линии у нас е решил е да направи бибилотека HALF (HotSpot Advanced Learning Foundation). Не защото е филантроп или защото има излишни пари. А защото винаги е имал слабост към книгите и сега е решил да направи нещо добро за обществото и за хората, които искат да се образоват.

“Всичко тръгна оттам, че покрай работата си срещам много млади хора, които завършват дизайн, мода или моден дизайн. И виждам, че имат празнини в образованието, които трябва да бъдат запълнени”, смята известният моден предприемач.

(Повече за най-новото амплоа на Васил Райчев четете на страница Моят бизнес)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер