бизнес > моят бизнес


Австралийците са най-богати

В Азиатско-тихоокеанския регион живее две-трети от средната класа в света

Благодарение на изобилието от земя, слабата населеност, природите ресурси и високите цени на жилищата, делът на австралийците със състояние над 100 000 долара е най-голям от всички останали държави и е осем пъти над средния за света

Австралийците са най-богатите хора в света, а Азиатско-тихоокеанският регион изпреварва Европа като мястото с най-много богаташи. Това сочи изследване на Credit Suisse Group AG, цитирано от Bloomberg.

Средното състояние на австралийците в зряла възраст възлиза на 193 653 долара на човек и е най-голямо от всички 216 държави, включени в изследването.

Благодарение на изобилието от земя, слабата населеност, природите ресурси и високите цени на жилищата, делът на австралийците със състояние над 100 000 долара е най-голям от всички останали държави и е осем пъти над средния за света.

Дълговата криза в Европа е причина за загубата на 10,9 трлн. долара от активите на домакинствата на континента през миналата година.

"Живеем във времена на безпрецедентна икономическа промяна, а в света протича радикално преразпределение на икономическия ред", отбелязва Франческо де Ферари от клона на Credit Suisse в Сингапур.

"В Азиатско-тихоокеанския регион живее две-трети от средната класа в света и той продължава да е основният двигател на растежа на световната икономика и глобалното богаство", посочва експертът.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер