политика > бизнес среда


Силно италианско присъствие

За да прогресира, България се нуждае от модерни технологии и Италия може да й ги даде, казва Н.Пр. Марко Контичели, посланик на Италия в България

“За много италиански инвеститори България е добро средство срещу кризата. Тук те намират специализирана работна ръка на относително по-ниски цени и една изключително благоприятна фискална политика”, отбелязва посланикът в интервю за сп. “Нов Куриер Италия България”.

“За много италиански инвеститори България е добро средство срещу кризата. Тук те намират специализирана работна ръка на относително по-ниски цени и една изключително благоприятна фискална политика”, казва посланикът на Италия в България Н.Пр. Марко Контичели, в интервю за списание “Нов Куриер Италия България”.

“Това обяснява в основни линии голямото италианско присъствие в промишлеността, характеризиращо се с високо ниво на интернационализация”, продължава посланикът.

Той не пропуска да отбележи, че Италия има също големи предприятия в инфраструктурата и и енергетиката, които могат да се ползват от все по-честото прибягване до европейско финансиране от страна на българските институции.

“Разбира се има и проблеми. Те се отнасят – както впрочем и другаде – до недостатъчната стабилност на юридическата рамка, бюрократичните процедури, затрудненията на място. Не бива да ги игнорираме, напротив, трябва да се справяме с тях в рамките на конструктивния диалог на всички нива с местната и цинтралната власт”, подчертава посланик Контичели.

И допълва:”Все пак, според мен основното впечатление остава положително. За да прогресира, страната се нуждае от модерни технологии и Италия може да й ги даде.”

Списание “Нов Куриер Италия България” е издание на Италианската търговска камара в България, която в рамките на изложението Inter Food & Drink организира поредица от презентации, които впечатлиха със своята атрактивност.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер