туризъм > екзотични дестинации


Viceroy Bali - Бали

10 от най-романтичните хотели в света

Гледката, която се открива от долината на река Петану към вилите на хотел Viceroy Bali, е наистина смайваща. Не само терасите, но и част от самите вили сякаш се реят във въздуха, победили гравитацията.

(Всеки има своя представа за романтика. И нерядко луксът не е задължителен елемент от нея, защото и най-скъпият хотел може да ви отегчи, ако не сте с подходящата компания, а най-евтиният пансион може да ви се стори романтичен, ако сте с любим човек.

От друга страна обаче, луксът е хубаво нещо. Особено когато е съчетан с красива природа, идилични гледки, спокойствие и уют, обслужване, което глези и предразполага...


Опитахме се да съчетаем всичко това, когато направихме своя избор на 10 от най-романтичните хотели. Вече ви представихме Il Salviatino във Флоренция,  One & Only Ocean Club на Бахамските острови, Alpenhof Murnau в Мурнау, Rosewood Mayakoba - Плая дел Кармен и Les Sources de Caudalie – Мартияк. Сега е ред на Viceroy Bali – Бали.)Гледката, която се открива от долината на река Петану към вилите на хотел Viceroy Bali, е наистина смайваща. Не само терасите, но и част от самите вили сякаш се реят във въздуха, победили гравитацията.

Над тях се издигат стръмните хълмове на планините на Бали, а под тях се вие дълбокият речен каньон. Докъдето стига погледът се простира гъста тропическа джунгла, от която понякога долитат крясъците на палави маймуни, а морето е на петнайсетина километра.

Хотелът обаче се намира в непосредствена близост до Убуд, столицата на традиционните балийски танци и занаяти.

Когато бъдещите (все още) собственици на хотела съставяли архитектурния бриф, те изрично искали хотелът им да бъде уникален, да няма друг като него никъде по света. И архитектите определено са се справили със задачата.

Тераси и басейни, сякаш висящи във въздуха, огромни луксозни вили (най-малката е с площ от 190 кв.м), всяка от които разполага с уникални характеристики като тропическа градина или беседка в традиционен балийски стил, кацнала върху плувния басейн (всяка вила разполага със собствен басейн).

Всяка вила е обзаведена с 42-инчов телевизор, DVD плейър, кафе машина (кафето Illi и органичните чайове са безплатни), минибар, който всекидневно се зарежда (отново безплатно) с безалкохолни напитки и минерална вода...

Уникален е и ресторантът, разположен по изключително романтичен начин сред градини и изкуствени езерца. И докато гостите се хранят под павилионите с тръстикови покриви, сетивата им се наслаждават на традиционни балийски танци.

Кухнята също носи белега на перфекционизъм, характерен за целия курорт. American Express и списание Tatler обявиха ресторанта на Viceroy Bali за най-добрия в Индонезия (според някои кулинарни критици той е №1 в цяла Югоизточна Азия), а авторитетното американско списание Wine Spectator отличи избата му с престижната награда Award of Excellence.

В зашеметяващия като архитектура и интериор спа комплекс The Lembah Spa се предлага огромно разнообразие от балийски, явански, хавайски, японски и европейски терапии, а използването на оборудването – парни бани, сауни, джакузи с 68 водни струи и прочие, е напълно безплатно за гостите на хотела.

Безплатен е и всекидневният транспорт от хотела до Убуд, а сред останалите козове в ръкава на Viceroy Bali има още бар с огромна колекция от (но не само) различни марки коняк, уиски и пури, фитнес център, изискан бутик, фризьорски салон, конферентен център, хеликоптерна площадка за бърз трансфер до международното летище на Бали и т.н. т.н.


Адрес:
Viceroy Bali
Jln Lanyahan, Br Nagi,
Ubud, Bali, Indonesia

Телефон:
+ 62 361 971 777

Уебсайт:
www.viceroybali.com


Милко Стоименов, списание Travel magazine


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер