туризъм > екзотични дестинации


The Chester Grosvenor - Честър

10 от най-романтичните хотели в света

Хотелът е разположен в историческия център на Честър, близо до река Дий, до руините на римския амфитеатър и храма на Минерва, средновековната катедрала, викторианския часовник на Ийстгейт (най-популярният и фотографиран часовник в Англия след Биг Бен)...

(Всеки има своя представа за романтика. И нерядко луксът не е задължителен елемент от нея, защото и най-скъпият хотел може да ви отегчи, ако не сте с подходящата компания, а най-евтиният пансион може да ви се стори романтичен, ако сте с любим човек.

От друга страна обаче, луксът е хубаво нещо. Особено когато е съчетан с красива природа, идилични гледки, спокойствие и уют, обслужване, което глези и предразполага...


Опитахме се да съчетаем всичко това, когато направихме своя избор на 10 от най-романтичните хотели. Вече ви представихме Il Salviatino във Флоренция,  One & Only Ocean Club на Бахамските острови, Alpenhof Murnau в Мурнау, Rosewood Mayakoba - Плая дел Кармен, Les Sources de Caudalie – Мартияк, Viceroy Bali – Бали и Six Senses Yao Noi на остров Яо Ной. Сега е ред на The Chester Grosvenor в Честър.)


Че Англия е страна на вековни традиции, едва ли някой се съмнява, но все пак ни изненадва фактът, че на мястото, на което през 1865 г. се е появил The Chester Grosvenor, е имало хотел още по времето, когато “добрата кралица Бес” управлявала страната в края на XIV в.

Хотелът е разположен в историческия център на Честър, близо до река Дий, до руините на римския амфитеатър и храма на Минерва, средновековната катедрала, викторианския часовник на Ийстгейт (най-популярният и фотографиран часовник в Англия след Биг Бен)...

Подобно на много други сгради в района, The Chester Grosvenor също е построен с типичния за стара Англия външен гредоред – масивните дъбови греди лежат върху каменни основи, а пространството между тях е запълнено с тухли, покрити с бяла мазилка.

Получената картина е доста живописна, но романтичното излъчване на хотела не се ограничава само с фасадата – вътре ви очакват камини и легла с балдахин в стаите и апартаментите, тежка дъбова ламперия и масивни кожени мебели в салоните и ресторантите.

Голямата гордост на хотела (освен старинната архитуктура и историческото наследство, разбира се) са двата ресторанта.

Simon Radley at the Chester Grosvenor, който залага на модерна френска кухня и богата изба с над 10 000 бутилки, е смятан за един от най-добрите гурме ресторанти в цяла Великобритания.

Той е отличаван със звезди от Michelin вече 21 поредни години (с което могат да се похвалят само още 4 британски ресторанта) и с 4 рози от АА (най-високата категория, присъдена само на 26 ресторанта във Великобритания).

Другият ресторант - La Brasserie, пресъздава неформална парижка атмосфера и е подходящ за по-леки вечери и по-неформални случаи.

Почти невъзможно е да се преустрои подобна старинна сграда като тази на The Chester Grosvenor (обявена за архитектурен паметник), така че да подслони пълноценен спа център, но в в този хотел са се справили със задачата.

Като изключим басейните, тук има всичко останало, което можем да очакваме – парна баня с кристалотерапия, билкова сауна, грото със солена вода, леден фонтан, тематични душове, съчетаващи промяна на температурата с хромотерапия, зали за различни процедури и терапии, зона за релакс...

Що се отнася до обслужването в The Chester Grosvenor, достатъчно е да споменем, че неотдавна в интернет проучване, събрало отзиви за обслужването в 140 000 хотела по света, този традиционен английски хотел бе класиран на 11-то място.

Адрес:

The Chester Grosvenor and Spa, Eastgate,
Chester CH1 1LT, England
Thailand

Телефон:
+44 (0) 12 44 324024

Уебсайт:

www.chestergrosvenor.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер