туризъм > екзотични дестинации


Villa Carlotta - Таормина

10 от най-романтичните хотели в света

Таормина е разположена амфитеатрално върху склоновете на Етна, спускайки се към лазурните води на Средиземно море

(Всеки има своя представа за романтика. И нерядко луксът не е задължителен елемент от нея, защото и най-скъпият хотел може да ви отегчи, ако не сте с подходящата компания, а най-евтиният пансион може да ви се стори романтичен, ако сте с любим човек.

От друга страна обаче, луксът е хубаво нещо. Особено когато е съчетан с красива природа, идилични гледки, спокойствие и уют, обслужване, което глези и предразполага...


Опитахме се да съчетаем всичко това, когато направихме своя избор на 10 от най-романтичните хотели. Вече ви представихме Il Salviatino във Флоренция,  One & Only Ocean Club на Бахамските острови, Alpenhof Murnau в Мурнау, Rosewood Mayakoba - Плая дел Кармен, Les Sources de Caudalie – Мартияк, Viceroy Bali – Бали, Six Senses Yao Noi на остров Яо Ной, The Chester Grosvenor в Честър и Thorngrove Manor в Аделаида. Сега е ред на Villa Carlotta в Таормина.)


Ако случайно се чудите къде е Таормина, трябва да знаете, че това е едно от най-красивите кътчета на Италия, страна, която изобилства с живописни старинни градчета, кое от кое по-привлекателни и очарователни.

Таормина е разположена амфитеатрално върху скалистите склонове в подножието на Етна, спускайки се към лазурните води на Средиземно море, в които се къпят бреговете на Сицилия.

Мястото е толкова красиво, че не се нуждае от допълнителни атракции, за да привлече туристите, но въпреки това над Таормина като че ли се е излял истински рог на изобилието от исторически забележителности – отлично запазен античен амфитеатър, нимфеум, безценни артефакти от времето, когато Таормина е била столица на византийска Сицилия, дворци в арабско-нормански стил, готически и ренесансови черкви, едни от най-красивите градини в Италия...

В това райско кътче, на пет-десет минути пеша от центъра на Таормина, се намира и хотел Villa Carlotta. При това, напълно в духа на мястото, той се е настанилв просторна вила, построена през 1860 г. за нуждите на местна аристократична фамилия. Гледката - и към Етна, и към морската шир – е шеметно красива.

Самият хотел е малък, разполага с едва 23 стаи и апартаменти, обзаведени в традиционен и модерен дух и съчетали антикварни мебели и декорации с модерни технологии.

Най-романтичната, а и най-интригуващата възможност предоставя т.н. Tower De-luxe Suite, който заема два етажа от средновековната каменна кула, разположена в съседство с аристократичната вила. На долния етаж се намира огромна дневна, издържана в жълто и бежово, а горе е елегантната спалня с огромни прозорци в арабски стил.

Друго уникално място във Villa Carlotta е византийският бар, разположен в истински катакомби от римската епоха, чийто лабиринт се простира под хотела. Доста любопитно място, където да се насладите на разнообразието от вина, бири, коктейли и по-силни напитки, предлагани тук.

Пълен контраст на византийския бар е панорамния ресторант Il Miraggio, който е разположен сред градината на покрива на хотела. Кухнята естествено, е сицилианска и залага на различни видове паста, морски дарове, салати, сирена, студени мезета...

Гостите биват глезени не само с кулинарни изкушения, но и по много други начини – от коктейла за добре дошли до серенадата с гайда по време на закуска.


Адрес:
Villa Carlotta
Via Pirandello 81, 98039 Taormina,
Messina, Sicily, Italy

Телефон:

+39 0942 626058

Уебсайт:
www.hotelvillacarlottataormina.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер