туризъм > екзотични дестинации


The Oberoi Amarvilas

От стаите, фоайето, лоби бара, ресторанта на хотела, дори и от някои от баните, просторни и луксозни като в двореца на махараджа, се вижда Тадж Махал

Връх на лукса е спа центърът на хотела, който наистина прилича на огромните бани на някой могулски император, а аюрведическите терапии, предлагани в него, черпят от хилядолетните традиции на индийската медицина.

Едва ли има по-невероятно изживяване в Индия от това сутрин, след като се събудите луксозната си хотелска стая, да дръпнете завесите, да разтворите прозореца и на няколкостотин метра пред вас да грейне в цялата си прелест Тадж Махал.

Изящните куполи, арки и кули на този шедьовър на могулската и въобще на индийската архитектура се оглеждат в спокойните води на езерото пред него и това е определено една от най-красивите гледки не само в Индия, но и в света.

За самия мавзолей, построен от Шах Джахан в чест на любимата му трета съпруга, сме писали вече (и сигурно някой път пак ще напишем), но сега да насочим вниманието си към хотела, който предоставя на гостите си тази уникална панорама.

Хотелът е The Oberoi Amarvilas, а възможност да се насладите на приказния мавзолей от снежнобял мрамор имате не само от стаите, фоайето, лоби бара или от ресторанта на хотела, но дори от някои от баните, просторни и луксозни като в двореца на махараджа.

Създателите на самия хотел са почерпили с пълни шепи вдъхновение от традиционна могулска и индийска архитектура, затова The Oberoi Amarvilas разполага с терасирани градини, фонтани и огледални басейни, ориенталски павилиони, вътрешни дворове с колонади и прочие, които пренасят гостите в една отдавна отминала епоха.

Стаите и апартаментите в The Oberoi Amarvilas също предлагат лукс, достоен за най-капризния махараджа: просторни помещения, мебели от тиково дърво, персийски килими, оригинални картини с флорални и ориенталски мотиви, мраморна баня, плюс всевъзможни постижения на модерните технологии – плоскоекранен телевизор, система за домашно кино, сателитна телевизия, широколентов достъп до интернет...

Връх на лукса обаче е спа центърът на хотела, който наистина прилича на огромните бани на някой могулски император, а аюрведическите терапии, предлагани в него, черпят от хилядолетните традиции на индийската медицина.

Адрес:
The Oberoi Amarvilas
Taj East Gate Road
Agra – 282001
India

Телефон:
+91 562 2231515

Уебсайт:
www.oberoihotels.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер