експорт > международни изложения


Руските туристи били най-щедрите гости у нас

Над 8% от записванията за лято 2013 г. вече са направени, сочат данните на туроператорите, съществена част от тях са на руски граждани

Поради големия интерес към пътуванията в България откриваме два наши нови визови центъра в Руската федерация – в Омск и Мурманск. С това общият им брой в Русия става вече 18.

Над 300 хиляди руснаци вече имат свой имот в България и според социологически проучвания в Русия всеки пети местен жител иска да си купи втори дом у нас, пише в поздравителния адрес на министъра на икономиката и туризма Асен Василев до организаторите на осмото международно туристическо изложение Интурмаркет-2013 в Москва.

Братушките от години са сред най-желаните чужди туристи в нашата страна. А и България е сред водещите държави, предпочитани от руснаците за отдих - не само заради добрите условия и слънцето, а и заради липсата на езикова бариера, и приятелските отношения между двата народа, коментират представители на туристическия бранш.

Страната ни е особено популярнa сред братушките и като дестинация за семейни ваканции и детска почивка. Все повече рускоговорещи туристи се записват и за тематични визити - Нова година, Великден, СПА и балнеопрограми.

Над 8% от записванията за лято 2013 г. вече са направени по данни на туроператорите. Съществена част от тези заявки са на руски граждани. Руските туристи са сред най-щедрите гости – те генерират много приходи от допълнителни туристически услуги, които съпътстват основните пакети.

Факт са вече и нови две чартърни линии от Русия до България – от Омск и Оренбург, отбеляза по време на изложението в Москва, Мария Иванова - шеф на дирекция „Туристическа политика“ в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Поради големия интерес към пътуванията в България откриваме два наши нови визови центъра в Руската федерация – в Омск и Мурманск. С това общият им брой в Русия става вече 18, съобщи завеждащият българската консулска служба в Москва Ангел Георгиев.

От тази година ще се издават и 6-месечни многократни визи за руски граждани, които подават документи за първа виза. А руснаците, посетили България през 2012-а, ще получават многократна виза и за 2013 г.


Министерството на икономиката, енергетиката и туризма получи "диплом за мащабно участие" в осмото международно туристическо изложение "Интурмаркет" в Москва. Заместник-председателят на Световната организация по туризъм Золтан Шомоди връчи отличието на специална церемония на директора на дирекция "Туристическа политика" в МИЕТ Мария Иванова (на снимката). Наградата е от името на ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Александър Радков.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер