туризъм > екзотични дестинации


10  от най-добрите хай-тек хотели

Hotel 1000 – Сиатъл

Този хотел е мечтата на интернет маниаците. В него няма нито една “мъртва зона” - wi-fi покритието е 100 %. Но това не е всичко. Дигитални термометри с инфрачервен сигнал сканират всяка стая за движение и включват климатика на желаната от госта температура.

(Отдавна отминаха времената на бавния и ненадежден интернет в хотелската стая, времената, когато радио-часовникът и електрическата кана бяха смятани за върха в хотелските технологии. Днес хотелите навлизат в епоха, която някои анализатори определят като високотехнологичен хедонизъм.

В челните редици на тази промяна са хотели като Nine Zero в Бостън, където вместо метален ключ или магнитна карта използват ирисово сканиране, като Hotel 1000 в Сиатъл, където инфрачервен сигнал сканира стаята и уведомява камериерките дали помещението е свободно за почистване, като Yotel в ню Йорк, където грижата за багажа на гостите е поверена на робот...


Други хотели пък предлагат на своите гости напълно безплатно компютри Apple, таблети, смартфони, конзоли на видео-игри и какво ли още не.


Докъде всъщност е стигнала хай-тек революцията в хотелиерството? Хвърлете един поглед на нашата селекция от високотехнологични хотели и ще разберете. Вече ви представихме Mama Shelter в Париж, Yotel в Ню Йорк, Grace на отстров Миконос и Blow Up Hall 50 50 в Познан. Сега е ред на Hotel 1000 в Сиатъл.)


Този хотел е мечтата на интернет маниаците. В него няма нито една “мъртва зона” - wi-fi покритието е 100 %. Но това не е всичко. Дигитални термометри с инфрачервен сигнал сканират всяка стая за движение и включват климатика на желаната от госта температура.

Електронните звънци с тих режим пък осигуряват на гостите спокойствие. Камериерката натиска съответния бутон, инфрачервен сигнал сканира стаята за движение и ако стаята е заета, включва светлинен панел “do not disturb”. А стаята ще бъде почистена, когато в нея няма никой.

На свой ред гостите могат да натиснат един бутон, който да уведоми камериерката, където и да се намира тя, че желаят стаята им да бъде почистена.

Осве това Hotel 1000 е един от първите хотели, които предложиха не само иновативна водопроводна система (водата - между другото, деаерирана, така че да не плиска – за пълнене на ваната тече от тована), но 40-инчови HD телевизори, долби звук, сателитно радио Sirius с над 70 музикални канала, изцяло свободни от реклама.

Любителите на изкуството, отседнали в този хотел в Сиатъл, които не желаят да гледат обичайните филми, при поискване могат да избират между 8 различни колекции от произведения на изкуството, които ще се появят на екрана на телевизора заедно с описание на шедьовъра, сведения за автора и галерията, в която е изложена картината.

Гостите на Hotel 1000 се радват и на още едно удобство – безплатни телефонни разговори с всички населени места в САЩ с помощта на VOIP-телефони. На цветните дисплеи на телефоните се появява най-различна полезна информация – часът, номерът на полета и авиокомпанията, с която ще лети гостът, борсови котировки, прогноза за времето, информация за ресторанти и културни събития в града и прочие.

Феновете на голфа разполагат с виртуален тренажор с над 680 сензора за изчисляване на скоростта, въртенето и траекторията на топката. Те могат да избират измежду 50 прочути голф игрища, включително The Old Course at St Andrews, Pebble Beach, Pinehurst и Valderrama.

Една от конферентните зали, наречена Studio 1000, предлага не само красива открита камина и живописна гледка към Сиатъл, но и Microsoft Surface, интерактивен панел, наподобяващ маса от бъдещето, която ви позволява да забравите мишката и клавиатурата и да оперирате с дигиталното съдържание само с помощта на ръцете си.

Въпросният интерактивен панел позволява да изпращате дигитални снимки (за целта разполага с четец за карти), да играете шах, да банкирате електронно, да сърфирате в интернет, да разгледате Сиатъл с помощта на виртуален пътеводител и какво ли още не.

На разположение на гостите на Hotel 1000 са още спа център с класически процедури за релакс и пречистване на организма, фитнес център с 24-часов достъп и суха сауна, библиотека, бизнес център, колоритна комбинация между бистро и коктейл бар, наречена BOKA-kitchen + bar и др.


Адрес:
Hotel 1000, 1000 First Avenue,
Seattle, WA 98104, USA

Телефон: + 1 (206) 957-1000

E-Mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Уебсайт: www.hotel1000seattle.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер