бизнес > бизнес и медии


Платена телевизия – и Googe влиза в играта

Според Wall Street Journal американската интернет компания иска да спечели за света гама от телевизии през мрежата класически телевизионни канали

Авторитетното издание пише, че в момента над подобни проекти в САЩ работят и японската компания Sony Electronics, както и производителят на чипове Intel. От години има слухове, че подобна услуга ще предложи и електронният гигант Apple.

На пазара на платената телевизия в САЩ се задава още един голям и много силен играч. Това е интернет компанията Google. Тя е в процес на преговори с няколко телевизии за подобна оферта. Информацията е на Wall Street Journal.

По този начин в Щатите Google ще се конкурира преди всичко с класическите доставчици на кабелна телевизия. В момента те се борят с конкуренцията на интернетвидеотеки, които предлагат онлайн наемане на филми.

Според материала на реномираното издание Google иска да спечели за света гама от телевизии през мрежата класически телевизионни канали. Услугата ще е подобна на офертата Entertain на Deutsche Telekom: абонатите ще свързват към своя телевизор приемници за интернет, така че да хващат класически телевизионни програми, а в допълнение да могат да наемат филми от онлайн видео магазини.

Според Wall Street Journal в момента над подобни проекти в САЩ работят и японската компания Sony Electronics, както и производителят на чипове Intel. От години има слухове, че подобна услуга ще предложи и електронният гигант Apple.

Причината за този интерес от страна на интернет гигантите е само една – търсене на алтернативни източници на приходи.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер