Банер

за ценители > винен бизнес


Червените барикови вина на Стоби – силно представяне на Августиада 2014

Гостите от Швеция стават най-големите фенове на вината на македонската изба, не се откъсват от нейния щанд


Традиционен успех сред посетителите на изложението в Стара Загора жъне и чудесният Ризлинг на Стоби, смятан от специалистите за един от най-добрите сред предлаганите в България.

Червените барикови вина на македонската изба Стоби, с ексклузивен представител за България фирма Юротим ООД, поразиха със своето изключително качество многобройните гости на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014. Той се проведе за трета поредна година в Стара Загора.

В изложението на вино и кулинарни продукти участваха над 35 водещи винопроизводители от България и Турция, както и вносители на вина от Македония и Франция, която тази година е международния партньор на фестивала. Организатори на престижния форум са Търговско-промишлена палата - Стара Загора, консултантската компания Oinorama и Община Стара Загора.

“Радвам се, че нашето начинание да представим българските вина в Стара Загора се превърна в традиция. Щастлива съм, че тази година Фестивалът привлече гости не само от страната, но и от Швеция, Турция и Румъния. Това придава на форума международно значение”, отбелязва Галина Нифору, управител на консултантската компания Oinorama и председател на Българската асоциация на износителите на вино.


Щандът на македонската изба Стоби, който с чудесните си вина привлече много гости от България и чужбина.

Именно гостите от Швеция стават най-големите фенове на вината на Стоби. Те не се откъсват от щанда на македонската изба и дегустират вина в неограничени количества. Традиционен успех сред посетителите на изложението жъне и чудесния Ризлинг на Стоби, смятан от специалистите за един от най-добрите сред предлаганите в България.

Висока оценка на форума дават кметът на Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов. “Августиада се превърна в емблема на нашия град и съм уверен, че този Фестивал ще продължи и през следващите години”, казва Живко Тодоров. А Олег Стоилов допълва: “Географията на Августиада се разширява и съм уверен, че този Фестивал е инструмент, с който ще популяризираме Стара Загора по света”.

Пътят на успеха


Винарска изба Стоби от Македония се представи блестящо в конкурсната програма на Третия The Balkans International Wine Competition (BIWC), който се проведе на 7-ми и 8-ми юни тази година в Гранд Хотел София.

Избата бе отличена с един златен и два сребърни медала. Златото отиде при Syrah Barrique 2011, а със сребро се окичиха Chardonnay Barrique 2012 и Vranec Veritas 2011.

Така винарска изба Стоби от Македония продължи традацията да се представя много успешно на този голям международен форум. Миналата година на BIWC тя спечели два златни медала – за Стоби Аминта и Стоби Мерло Барик, а с бронзов медал си тръгна Стоби Вранец Веритас.

Да припомним, че още на първото издание на The Balkans International Wine Competition през 2012 г. бялото вино Стоби Мускат Отонел на македонската изба беше отличено със сребърен медал.

И тази година, по време на The Balkans International Wine Competition, изба Стоби беше представена от вносителя Юротим ООД, ексклузивен представител за България на Винарска изба Стоби/Stobi Winery.

Бариците отличници от The Balkans International Wine Competition 2014:


Syrah Barrique 2011 – златен медал

Премиум сухо червено вино с прекрасен тъмно рубинен цвят и високо съдържание на глицерол. Подчертано свеж аромат с нюанси на горски плодове и нежна ванилия. Вкусът е пълен, мек и елегантен с нежни танини.

Подходящо за консумация: 15-17оС с говеждо, свинско, еленско месо, отлежали сирена. Има потенциал за стареене. Реколта от собствени насаждения.

Спечелени отличия: сребърен медал от SYRAH DU MONDE, Златен медал от Novosadski sajam

Chardonnay Barrique 2012 – сребърен медал


Премиум сухо бяло вино, с жълто-зеленикав нюанс и интензивен аромат, с ухание на тропически плодове, цвят на акация, леко подчертани ядки, печен хляб. Плътно, меко и топло вино.

Подходящо за консумация 10-12оС с предястия от пушена риба, морски дарове, сирена, през лятото с плодови предястия, аспержи, артишок, ананас и леки бяли меса. Реколта от собствени насаждения.

Барикът златен медалист от  The Balkans International Wine Competition 2013:


Stobi Merlot Barrique 2011

Stobi Merlot Barrique: Чист и плътен рубинен нюанс. Проникващ аромат на плодове с опушени нотки и минерален тон. Плътно, меко и топло вино.

Подходящо за консумация: 15-17оС с телешко, печено свинско, агнешко, зряло сирене, печени сладки кестени. Реколта от собствени насаждения.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер