Банер

компании > класации


Връчваме наградите “Експортьор на годината” за 2013 г.

Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени

Големите награди ще са три: Най-големи приходи от експорт за 2013 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2013 г. и Завоюване на нови пазари през 2013 г. Тази година за първи път ще има специална награда За рестарт.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи на 16 декември за втора поредна година наградите “Експортьор на годината”, върху които държи изключителните права. Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото смятаме, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт.

Големите награди ще са три: Най-големи приходи от експорт за 2013 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2013 г. и Завоюване на нови пазари през 2013 г.

Тази година за първи път ще има специална награда За рестарт. Тя е за фирма постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на микроелектрониката.

Освен големите призове, ще бъде връчена и награда за Най-големи приходи от експорт за 2013 г. в секторите Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Производство на храни, Производство на напитки, Транспорт и логистика, Парфюмерия и козметика.

Патрон на събитието за втора поредна година е Министерството на икономиката и енергетиката.

Конкурсът е от изключително значение, защото наградите ще донесат престиж на компаниите победители и защото това ще стимулира останалия малък и среден бизнес, върху който се крепи експортът на България. А той е локомотивът на всяка една икономика.

Силният експорт означава силни компании, а оттам силна държава и по-висок стандарт на живот на нейните граждани.

Конкурсът “Експортьор на годината” бе първият опит да се отдаде заслужено внимание на българския износ, който се увенча с успех.  През месец юни тази година беше учреден и “Клуб на експортьора”.

Церемонията по връчването на наградите “Експортьор на годината” ще се състои на 16 декември, вторник, от 19.00 часа, в Националния политехнически музей.

(Очаквайте публикация с всички номинирани за големите призове и за призовете в отделните сектори)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер