експорт > пазари


Бизнес преференции за европейски фирми във Филипините

Икономическият растеж в страната през 2014 г. е 7%. България е на 16 място сред държавите, членове на ЕС по обем на търговия във Филипините със стокообмен от 72 млн. евро.

Цветан Симеонов, председател на БТПП: Има потенциал за разразстване на партньорството, както под формата на търговия, така и чрез създаване на смесени фирми, изнасяне на производства, възлагане на дейности на поддоставчици.

Бизнес преференции за европейски фирми предлага Република Филипините. Това стана ясно по време на срещата на Валерио Мацоне, представител на Европейско-филипинска бизнес мрежа с председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Разяснено бе, че мрежата съществува от 2014 г. и обхваща 8 европейски палати, като има за цел подпомагане на европейски предприятия, които имат желание да осъществят контакти с партньори от Филипините или да реализират бизнес в страната. Организацията покрива 14 икономически сектора, традиционни за Филипините.

Република Филипини предлага много преференции на европейски фирми и пазарът се разраства изключително бързо. Икономическият растеж в страната през 2014 г. е 7%. България е на 16 място сред държавите, членове на ЕС по обем на търговия във Филипините със стокообмен от 72 млн. Евро.

Председателят на БТПП отбеляза, че съществува голям потенциал за разрастване на търговско-икономическите отношения България –Филипини, както под формата на търговия, така и чрез създаване на смесени фирми, изнасяне на производства, възлагане на дейности на поддоставчици и т.н.

Договорено бе сътрудничество между Палатата и Европейско-филипинската бизнес мрежа. Предвижда се в началото на есента да се проведе специализирано събитие в София с цел насърчаване на икономическото сътрудничество България - Филипини.

Какво изнасяме за Филипините

България изнася за Филипините авточасти, зърно, български слънчоглед за олио и шрот, както и царевица. Фирмата за ветеринарно-медицински продукти Примавет – София ООД екпортира успешно за азиатската държава два свои нови за света продукта – за лечение и профилактика на много разпространеното по света паразитно заболяване по пчелите вароатоза, причиняващо големи загуби.

На снимката: Цветан Симеонов, председател на БТПП (вдясно) и Валерио Мацоне, представител на Европейско-филипинска бизнес мрежа (вляво)

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер