Бизнес среда

политика > бизнес среда


ЕБВР: Най-големият риск за България е Гърция

Близките бизнес отношения с южната ни съседка могат да имат негативни последици за търговията, инвестициите и финансовия сектор

Основният риск, пред който е изправена страната ни, са близките връзки с Гърция. Те могат  могат да предизвикат негативни последици за търговията, инвестициите и финансовия сектор.

>>>
 

политика > бизнес среда


България  трета по годишен ръст

на индустриалните поръчки

Изпреварват ни Латвия и Дания, показват данни на Евростат

България е сред отличниците в Европейския съюз с най-голям годишен ръст на индустриалните поръчки през декември 2011 г., сочат данни на европейската статистическа служба Евростат.

>>>
 

политика > бизнес среда


Еврозоната е заплашена от рецесия

Държавите със здрави публични финанси трябва да предприемат краткосрочни мерки за повишаване на икономическия растеж, препоръчва Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Забавяне на икономиките в еврозоната прогнозира  Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Само бързите и смели действия на лидерите на Европа били ключът за глобалното възстановяване.

>>>
 

политика > бизнес среда


България с най-ниско ниво на

инфлация през декември 2011 г.

Най-сериозно влияние върху ръста на потребителските цени са оказили жилищата, транспортът, алкохолът и тютюневите изделия

Инфлацията в еврозоната се е понижила  2.7%, съобщи Евростат. Европейската статистическа служба предвиждаше през последния месец на 2011 г. инфлацията във валутния съюз да се понижи до 2.8% от ноемврийското си 3-процентно ниво. Година по-рано инфлацията е била 2.2%.

>>>
 

политика > бизнес среда


Износът ни зависи от

здравето на еврозоната

Главният икономист на ЕВБР вижда най-големия проблем в рекапитализацията на западноевропейските банки

От финансовото здраве на еврозоната силно зависи огромна част от износа на страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/. Това каза на Световния икономически форум в Давос Ерик Берглоф, главен икономист на Европейската банка за възстановяване и развитие/ЕВБР/, цитиран от CNBC.

>>>
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Страница 20 от 21
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер