Пазари

експорт > пазари


ЕС трябва да е готов да реагира на митата на САЩ

Лидерите на трите най-големи икономики проведоха телефонен разговор за възможните последствия от американските мита, които влизат в сила от 1 май

„Европа ще бъде засегната, но при високотехнологичните продукти това няма да се случи. Щатите трудно ще намерят реален техен заместител. Тези продукти ще продължат да бъдат внасяни в САЩ, американският пазар ще остане отворен за тях“, коментира пред exporter.bg Антон Петров, председател на УС на БАМИ.

>>>
 

експорт > пазари


Световното производство на стомана достигна през март рекордните 148,3 милиона метрични тона

Половината от тях са произведени от Китай, следвани от Индия

Стоманената индустрия, на стойност около 900 милиарда щатски долара годишно, се разглежда като показател за световното икономическо здраве.

>>>
 

експорт > пазари


Изнесли сме мебели за 335 млн. евро

Близо 3% от добавената стойност на икономиката се дължи на този бранш

„Очакваме растеж около 3% в глобален аспект, а в България около 4 %“, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на изложенията „Светът на мебелите“ и „Техномебел“.

>>>
 

експорт > пазари


130 млн. евро са германските инвестиции у нас за 2017 година

Отчитаме рекорден стокообмен в размер на 7,295 млрд. евро

От  Германо-българската индустриално-търговска камара посочват, че за първа година в ежегодната анкета, която провеждат за бизнес климата в страната ни, проблемът с кадрите е посочен на първо място.

>>>
 

експорт > пазари


Антон Петров: Митата въведени от Тръмп ще доведат до голямо преразпределение на пазарите

Председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на металургичната индустрия и кънтри мениджър на Гръцката индустриална група „Виохалко“ в България, пред exporter.bg за послeдствията от американските мита върху стоманата и алуминия

„Инвестициите в българската металургия са мащабни. Тези 4. 2 млрд. лв. показват, че това е скъпо производство, което иска дълъг хоризонт. Дълга видимост в бъдещето, за да си сигурен, че парите, които инвестираш, ще се възвърнат“, казва Антон Петров.

>>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Страница 7 от 72
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер