Политика

политика > бизнес среда


Еврозоната е заплашена от рецесия

Държавите със здрави публични финанси трябва да предприемат краткосрочни мерки за повишаване на икономическия растеж, препоръчва Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Забавяне на икономиките в еврозоната прогнозира  Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Само бързите и смели действия на лидерите на Европа били ключът за глобалното възстановяване.

>>>
 

политика > бизнес среда


България с най-ниско ниво на

инфлация през декември 2011 г.

Най-сериозно влияние върху ръста на потребителските цени са оказили жилищата, транспортът, алкохолът и тютюневите изделия

Инфлацията в еврозоната се е понижила  2.7%, съобщи Евростат. Европейската статистическа служба предвиждаше през последния месец на 2011 г. инфлацията във валутния съюз да се понижи до 2.8% от ноемврийското си 3-процентно ниво. Година по-рано инфлацията е била 2.2%.

>>>
 

политика > бизнес среда


Износът ни зависи от

здравето на еврозоната

Главният икономист на ЕВБР вижда най-големия проблем в рекапитализацията на западноевропейските банки

От финансовото здраве на еврозоната силно зависи огромна част от износа на страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/. Това каза на Световния икономически форум в Давос Ерик Берглоф, главен икономист на Европейската банка за възстановяване и развитие/ЕВБР/, цитиран от CNBC.

>>>
 

политика > бизнес среда


Рецесия в еврозоната ще
порази Австралия и Китай

Заплахите идват от неизвестността отколо съдбата на еврото и вероятността държави да напуснат валутния съюз, смятат от “Делойт”

Рецесията надвиснала над Европа и понижаването на рейтингите на водещи страни в еврозоната
заплашва и Австралия. Това пише в доклад на консултантската компания “Делойт”, цитиран от АФП.

>>>
 

политика > бизнес среда


Еврокомисар Хан: Ще влагаме средства
за постигане на растеж и заетост

Тъй като никой не може да гарантира вечно благосъстояние, днес повече от всякога се нуждаем от интелигентни инвестиции в целия Европейски съюз

През изминалото десетилетие кохезионната политика на ЕС постигна изключителни резултати, като създаде над един милион работни места, инвестира в обучения за подобряване на пригодността за заетост на повече от десет милиона души и съфинансира изграждането на над 2000 км магистрали и 4000 км железопътни линии.

>>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Страница 10 от 10
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер