финанси > инвестиции


Германска компания инвестира 19.2 млн. лв. в нова база за сензори у нас

Концернът за индустриална автоматизация "Фесто" обяви бъдещи 25 млн. лв. инвестиции

От компанията отбелязват, че тази година очакваното увеличение на сделките ще е 13 на сто.

Германският концерн за индустриална автоматизация "Фесто" откри  нова база за производство на сензори, съединителни кабели, вентилни модули, аксесоари и други изделия. Компанията работи в България вече 25 години работа.

Новата база на германският концерн се намира в софийския квартал "Дружба". Гости на нейното откриване бяха президентът Росен Плевнелиев, столичният кмет Йорданка Фандъкова и посланикът на Германия Детлеф Лингеман.

Инвестицията в мощността е за 19.2 млн. лв. и ще удвои производствения капацитет на компанията в България, ще разшири продуктовата гама и ще стане основа за откриване на нови работни места през следващите 3 години.

В периода 2015-2018 година са планирани и инвестиции в машини и съоръжения за нови изделия и за автоматизация на производството на стойност 25 млн. лв, съобщиха от компанията. Това ще й гарантира по-голяма гъвкавост и възможности при изпълнението на краткосрочни поръчки в голям обем.

Новата база е върху 8700 кв. м. и е разположена на три нива – логистика, производство и изпитателна лаборатория. Така "Фесто Производство“ вече ще разполага с поризводствена площ от общо 20 хил. кв. м.

От компанията отбелязват, че през 2014 г. е постигнат 27-процентен ръст на продажбите спрямо предишната година, за тази година очакваното увеличение на сделките е 13 на сто, а за 2016 г. прогнозите са още по-сериозни.

"Преди 25 години със семейство Щол преценихме, че си струва да инвестираме в производство в България. Но дори ние тогава не сме очаквали този изключителен темп на развитие...  Благодаря на България за стабилната политика, инфраструктурата и подкрепата към инвеститорите. А ние, заедно с колегите в България, ще продължаваме да работим по индустрията на бъдещето“, заяви Еберхард Файт, председател на управителния съвет на "Фесто АГ§Ко".

Компанията


Фесто АГ&Ko. е високотехнологична компания, с изключително внимание към развойната дейност. Над 7% от оборота на концерна се инвестират в развойна дейност (при среден процент за Eвропа от 3.8% за 2014 г. по данни на "Делойт"). Към момента Festo има над 2600 регистрирани и 1300 действащи патента.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер