финанси > застраховане


Как да се спестят пари при инцидент в чужбина

Лечението също е експорт, от който може да се спечели

Имам приятел, Ники. Много го ценя, но той никога не обича да говорим за моята работа.  Била свързана с драми и щети,  с думата  „страх”. И така минаваме обикновено на теми от живота… Допреди няколко месеца, когато нещо се случи.

Случката случи на наш  общ приятел, който от време на време работи в чужбина. При игра  на любителски футбол той скъса връзки на коляно. Но за разлика от Ники общуваше с мен професионално и бяхме му направили Международна здравна застраховка A la Cart . Което се оказа истинско бинго за него заради ситуацията, в която изпадна.

От Англия, където работеше, замина директно за Франция. Там го оперираха в болницата, в която се лекуват френските футболни национали. В операционната влезе един от най-добрите ортопеди на Франция.

Ще попитате колко му е струвало това? Цената на самата лапароскопска операция е 6 000 EUR.  С физиотерапията, която е с престой в болница отново във Франция, сумата нарасна на 7 000 EUR. Лечението беше  платено директно от застрахователя на болниците и клиентът ни въобще не се е занимавал с  финансови въпроси.

Покритията


След този случай предпочитам да давам примери, вместо да обяснявам покрития и на клиентите, които са извън приятелския ми кръг. Международната здравна застраховка A la Cart се внася в страната ексклузивно от нашия брокер, ЗБК Балкан. Какво покрива: Опциите са много и различни, но най-общо прегледи и изследвания в ЕС, Русия  и Турция,  /като има опция и за покритие за целия свят/, както и болнично лечение в клиники, избрани от клиента.

Допълнително може да се избере евакуация и медицински транспорт, профилактика, бременност и раждане.  Работим от няколко години по този риск,  познаваме и помагаме непрекъснато на всеки един от клиентите си при всяка щета, преглед или лечение, независимо дали това е във или извън страната.

Няколко примера


Българско семейство пътува много. Провеждат профилактичните си прегледи в Швайцария Лекуват се без проблем там, като ползват плащане от страна на здравния фонд вече трета година и имат достъп до всички услуги без ограничение в клиниките и болниците.  Разбира се, както казва Ники, онзи от началото на разказа- какво е един застраховател, който не дава и негативен пример. За да не оспоря мнението му, бих прибавила опита на  семейство чужденци, които живеят в България. С цел спестяване от застраховката спряха  покритието за бременност и раждане.

Жената обаче забременява и ражда преждевременно. Настъпват усложнения, има  допусната и лекарска грешка. Налага се тя да постъпи в частна клиника. Детето остава в кувиоз 20 дни. Цената, която платиха, без да имат застраховка, стигна  до  20 000 EUR. Семейството заведе съдебно дело срещу болницата.

Няколко факта


Какво е А la cart? Това е английска застрахователна компания с презастраховател Алианц Хелткаре. Компанияте има кредитен рейтинг А и срещу нея няма заведено нито едно оплакване от клиенти във Финансовата комисия в Англия.


Какво покрива застраховката? Покритието се избира от клиента. Всеки преценява дали има нужда от извънболнична помощ, евакуация, стоматология или бременност и раждане.


Във всяка опция има покритие за онкологични заболявания, престой в болница, избор на екип, трансплантация, сърдечносъдови и неврологични заболявания.


Какво гарантира доброто поведение на застрахователя? Всички щети се изплащат навреме. Плаща се директно на болниците и клиентът не е обременен с финансови въпроси. Компанията се разпознава от болниците и тази сигурност допринася за по-добро отношение към клиента.


Каква помощ осигурява брокерът ? Урежда всички административни въпроси свързани с болници, лекари и щети. Комуникира със застрахователната компания при необходимост  от хоспитализация и така клиентът не се занимава с никакви административни въпроси. Дори оказва съдействие при превод и набор на документи за лечение в чужбина.


Застраховката A la Cart се приема навсякъде в ЕС. С нея могат да се ползват медицински услуги, свързани с избор на клиника, лекар без значение дали е по спешност или при планирано лечение. Цените не са обвързани със здравна каса. Клиентите са добре дошли във всяка болница.

Мария Велева

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер