Банер

компании > класации


Конкурсът „Златната изба“ популяризира модерните изби на България

Красивият плакет „Златна изба", който победителити Катаржина Естейт и Вила Юстина добавиха към портфолиото си от награди, е дело на известния ни художник Онник Каранфилян.

Гласували за наградата чрез платформата в Интернет, определени с жребий, присъстваха на виненото парти. Лидия Станева спечели голямата награда от томболата - уикенд за двама в македонската изба Стоби.

Целта на конкурса „Златната изба“ е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Това каза Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg, при връчването на наградите на едноименния сайт.

Той обърна специално внимание на факта, изборът на избите победители е станало с гласуване чрез платформа в Интернет защото младите и активни хора на България, които формират винената култура у нас, са там.

И благодари на Министерството на икономиката в лицето на Даниела  Везиева, заместник-министър, за това че, е станало патрон на събитието.

Главният редактор на exporter.bg изказа благодарност на:

- спонсорите -  Чех 99, Юротим, Хамилтън Дейта Сървисиз, Дил Адвайзъри, електроуредите Дипломат, Термомакс и бутиковия хотелски комплекс Три Моунтинс;

- на партьорите - Огняново К АД, част от шведската Плена Груп и платформата „Експертите“;

- на винения партньор на събитието - Винарска изба Санта Мариа

- на медийните партньори - Goodwine.bg, Apollowine.com и Winebg.info.

- на Никалай Мишкалов, изпълнителен директор на БАЕЗ – институция, с които сайтът от години има ползотворно сътрудничество.

Плакетът


Красивият плакет „Златна изба", който победителите от Катаржина Естейт и Вила Юстина добавиха към портфолиото си от награди, е дело на известния ни художник Онник Каранфилян. Той е сред най-големите майстори на екслибриса в света. Основател е на Международния екслибрис център и на Първото международно биенале на екслибриса. Зад гърба си има над 20 самостоятелни изложби  в България, Ливан, Белгия, Чехия, Германия и др.

Наградите на избите - победители връчиха:


„Златна изба“ - Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката

Диплом „Златна изба“:

Винарска изба Шато Коларово получи Диплом "Златната изба на България" от Сашо Чакалски, изпълнителен директор на Общинска банка. Това е човекът с най-големи заслуги България да бъде приета в престижната и авторитетна Световна винена организация OIV. Избата взе още една специална награда -  картина на художника Онник Каранфилян.

Винарска изба Вила Мелник получи Диплом "Златната изба на България" от Стефан Стайков, собственик на бутиковия хотелски комплекс в Банско "Три маунтинс". Избата взе още една специална награда - специален ваучер за уикенд почивка в хотела.

Винарска изба Меди Вали получи Диплом "Златната изба на България" от известния наш музикант и композитор Иван Лечев. Избата взе още една специална награда -  картина на художника Онник Каранфилян.

Динко Христов, търговски директор на Юротим ООД, връчи на
Лидия Станева голямата награда от томболата - уикенд за двама в македонската изба Стоби.

Винарска изба Вила Юстина получи Диплом "Златната изба на България" от Любен Станев, собственик на марките електроуреди Дипломат и Термомакс.

Винарска изба Шато Бургозоне получи Диплом "Златната изба на България" от Саша Давидова,  маркетинг и търговски мениджър на ЕКСПЕРТИТЕ.

Винарска изба Беса Валей получи Диплом "Златната изба на България" от Даниела Пунчева, генерален директор на Хамилтън Дейта Сървисиз, най-голямата компания за съхранение и управление на архиви в България, част от HDS Group S.A. (Франция).

Специална награда


Любен Станев, собственик на марките електроуреди Дипломат и Термомакс, подари електроуреди за офисите на Катаржина Естейт и Вила Юстина - първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г.

Томболата


По време на виненото парти бе разиграна томбола. Щастливците с печелевшите изтеглени номера спечелиха:

- електроуреди на фирма Дипломат
- консултации на тема винен туризъм от платформата „Експертите“
- два ваучера за уикенд за двама в бутиковия хотелски комплекст „Три маунтинс“ в  Банско
- бутилка класно вино, предоставено от Платинум Брандс
- бутилка високачествено вино на Винарска изба Санта Мариа

Една много специална награда


Един от щастливците в томболата спечели бутилка от виното Someno Rikat 2012, първото българско бяло вино с 90 точки от световният винен гуру Робърт Паркър, което още не е на пазара. Виното е селектирана серия на известният български сомелиер Георги Михов.

Голямата награда от томболата


Голямата награда от томболата бе уикенд за двама в македонската изба Стоби. Изтегленият печеливш номер определи наградата да отиде при Лидия Станева. Тя й бе връчена от Динко Христов, търговски директор на Юротим ООД.

На снимката горе: Сашо Чакалски (вляво), изпълнителен директор на Общинска банка, връчи на Винарска изба Шато Коларово Диплом "Златната изба на България" за 2015 г.

Видеоматериал от церемонията по връчването на наградитеСнимки: Божидар Марков и Антон Марков

Галерия със снимки от събитието

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер