финанси > банки


Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК, беше отличен с орден за заслуги към короната на Белгия

Петър Андронов благодари на Н.Пр.Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, за високото отличие

Високото отличие представлява един от трите национални белгийски ордена, а решението за удостояване на чужденци се взима от Краля на Белгия. Удостояването с ордена се приема като знак на лично почитание на Краля към удостоения.

Н.Пр. Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, връчи ордена „Офицер на Кралската корона“ на главния изпълнителен директор на СИБАНК и кънтри мениджър на КВС за България Петър Андронов.

Орденът се връчва на хора от различни сфери като признание за активната им дейност и приноса им за развитие на двустранните отношения.

Орденът на короната е създаден на 15-ти октомври 1897 от крал Леополд II и е бил връчван за героични подвизи. Днес високото отличие представлява един от трите национални белгийски ордена, а решението за удостояване на чужденци се взима от Краля на Белгия. Удостояването с ордена се приема като знак на лично почитание на Краля към удостоения.

На церемонията в посолството на Кралство Белгия снощи Н.Пр. посланик Ван Калстър обърна специално внимание на професионалния опит и ролята на Петър Андронов в развитието на банковия сектор както като част от екипа на БНБ в период, в който България синхронизираше законодателството си с европейското, така и като лидер на българския офис на най-голямата белгийска финансова група КВС, а от миналата година и като председател на Асоциацията на банките в България.

Орденът „Офицер на Кралската корона“

„За мен е чест и удоволствие да връча това отличие именно на г-н Андронов, който е не само мой скъп приятел, но и голям приятел на Белгия”, заяви посланик Ван Калстър.

Петър Андронов благодари на Н.Пр.Аник Ван Калстър за високото отличие и подчерта, че Белгия е не само страна с един от най-високите стандарти на живот, но и с много високо ниво на бизнеса и за него е чест да бъде част от този бизнес в България.

„Благодарение на активността и ангажираността на посланик Ван Калстър, българо-белгийските отношения се развиват изключително успешно не само в сферата на бизнеса, но и на културата и социалните проекти”, заяви той.

На церемонията присъства управителят на БНБ Димитър Радев и всички подуправители на БНБ, Стати Статев, ректор на УНСС, Люк Хейсънс, изпълнителен директор на KBC за Международни пазари и председател на НС на СИБАНК и ДЗИ, главният изпълнителен директор на ДЗИ Коста Чолаков,  членовете на УС на СИБАНК и ДЗИ и мениджъри от СИБАНК.

По време на речта си Петър Андронов изказа специални благодарности на всички служители на KBC за България.

На снимката горе: Н.Пр. Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, връчва високото отличие на Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер