финанси > инвестиции


Индийци инвестират в завод за феросплави у нас

Продукцията ще бъде изцяло за експорт

„Данъчният режим, в съчетание с наличието на квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разходи в Европа, ни нарежда сред най-добрите дестинации за бизнес и инвестиции“,  каза зам.-министър Любен Петров.

Индийската компания „Synergy Char” Pvt. Ltd проучва възможностите за изграждане на зелено на завод за феросплави, съобщиха от Министерството на икономиката.

Продукцията ще бъде изцяло за експорт.

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров представи инвестиционните възможности в България пред Сантош Ратерия (вляво на снимката), собственик на компанията и подчерта важното значение на развитието на търговско-икономическото сътрудничество с Индия.

Страната е една от най-бързо развиващите се икономики в световен мащаб и наш важен икономически партньор в Азиатския регион. Той поясни, че като член на Европейския съюз, България предоставя безпрепятствен и безмитен достъп до пазара на ЕС. „Данъчният режим, в съчетание с наличието на квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разходи в Европа, ни нарежда сред най-добрите дестинации за бизнес и инвестиции“,  каза още зам.-министър Любен Петров (в средата на снимката).

Заместник-министърът запозна Сантош Ратерия и с работата на „Национална компания индустриални зони”, която развива 8 проекта за изграждане на индустриални зони и допълни, че Министерство на икономиката ще окаже пълна подкрепа и съдействие при реализация на инвестиционното намерение.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер