финанси > инвестиции


Вили Елбе Груп започна производство на авточасти в новия си завод край Пловдив

Инвестицията е над 9 млн. евро, а продукцията ще се изнася в Западна Европа и Китай

„Новата производствена база ще изпълнява стриктно изискванията, както за качеството на производствения процес, така и на крайния продукт”, заяви изпълнителният директор Александър Вохак.

Немският производител на автомобилни части Willi Elbe Gelenkwellen, започна производство в икономическата зона "Тракия" край Пловдив. Инвестицията в новия завод е за над 9 млн. евро, а заетите работни места ще достигнат 150 души, съобщи инвеститорът.

Предприятието ще произвежда компоненти за кормилни уредби за BMW и за серията камиони на Mercedes – Daimler, както и карданни валове за BMW. Частите от българската база ще се изнасят за западноевропейския пазар и Китай. Освен производство в предприятието ще се извършва и развойна дейност.

Willi Elbe регистрира преди две години местното дружество – "Вили Елбе аутомотив България", със 100 хил. лв. капитал. Производствената база на компанията се набира близо до село Куклен.

С производствените си центрове в Германия, Норвегия, Швейцария и Китай, Вили Елбе Груп осигурява кормилни уредби, компоненти за кормилни системи и карданни валове за партньорите си в цял свят. Според германския сайт de.statista.com приходите й през 2013 г. са били 135 млн. евро.

В следващите месеци още две немски компании ще започнат работа в пловдивската зона - компанията за осветителни системи Osram и семейната фирма за опаковки за хранителната индустрия Intrama..


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер