Банер

винени дестинации > класации


Пловдив се нареди на второ място като най-добрата винена дестинация в света

Подреждането е на изданието Wine Enthusiast

Градът под тепетата изпревари традиционни дестинации като Прованс във Франция и Сицилия в Италия.

Пловдив и Тракийската низина се наредиха на второ място в класацията на изданието Wine Enthusiast  за „10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017“.

Класацията води Кафаяте, Аржентина, а третото мяасто е за Канарските острови в Испания.

През 2016 г. в Пловдив се проведе Concours Mondial de Bruxelles, където водещите на тази класация Майк де Симон и Джеф Дженсън, бяха поканени за членове на журито. Още тогава те споделиха прекрасните си впечатления от града.

Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света. По време на форума над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности дегустираха и оценяваха над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни.

България бе предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България – Тракийската низина, където вино се произвежда от преди повече от 7000 години.

В статията на „Wine Enthusiast” се отбелязва, че в Пловдивския край младите винопроизводители създават отлични вина от местни сортове. Мавруд е едно от водещите червени вина. Това вино притежава плътен червен цвят и танин, които го нареждат до най-популярните международни сортове като Каберне Совиньон, Сира и Мерло.

В класацията Пловдив изпреварва традиционни винени дестинации като Прованс във Франция, Сицилия в Италия и Марлборо в Нова Зеландия.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер