финанси > европейски пари


119 фирми взимат над 95 млн. лв. по програма „Иновации и конкурентоспособност“

„По този начин ще подпомогнем фирмите да подобрят производствения си процес в посока въвеждане на високи технологии и производство на по-добри стоки и услуги, които да бъдат експортно ориентирани“, каза зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Близо 46% от всички одобрени за финансиране проекти са от Северозападния регион.


119 наши фирми ще получат  финансиране от над 95 млн.лв. по процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., съобщиха от Министерството на икономиката.

На официалното връчване присъства заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която посочи, че целта е да бъде намален дисбалансът между регионите в България, подпомагайки работещи производства, които водят след себе си добавена стойност и устойчиви работни места.

Общо 532 проектни предложения са били оценявани, като от одобрените иновативни проекти най-много попадат в областите „Мехатроника и чисти технологии“ – 51 и „Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии“ - 31. Останалите са в „Индустрия за здравословен живот“ и „Биотехнологии и ИКТ и информатика“.

„Чрез тази процедура ще подпомогнем фирмите да подобрят производствения си процес в посока на въвеждане на високи технологии и производство на по-добри стоки и услуги, които да бъдат експортно ориентирани“, заяви зам.-министърът на икономиката. Везиева допълни, че през 2017 г. ще има нова процедура, като всички малки и микро предприятия, останали е резервния списък с качествени проекти, ще могат отново да кандидатстват.

Близо 46% от всички одобрени за финансиране проекти са от Северозападния регион.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер