финанси > инвестиции


„Хювефарма“ ще инвестира 150 млн. евро в нов завод в Пещера

Компанията изнася 99% от продукцията си в над 100 държави

„Тази фабрика ще ни помогне да посрещнем растящото търсене на световните пазари, както и да разширим продуктовата гама“, коментира собственикът Кирил Домусчиев.

Българският производител на ветеринарни медикаменти и хранителни добавки "Хювефарма" планира да построи завод за 150 млн. евро в Пещера. Това съобщи изпълнителният директор на фирмата Кирил Домусчиев пред Блумбърг ТВ България.

С изграждането на новия завод производството на хранителни добавки и здравословни продукти за животни на фирмата ще се увеличи с 50%. Строителството е планирано за следващата година.

„Тази фабрика ще ни помогне да посрещнем растящото търсене на световните пазари, както и да разширим продуктовата гама“, каза Домусчиев.

Компанията ще финансира начинанието със собствени средства и банков заем.

"Хювефарма" изнася 99% от производството си в чужбина, в над 100 страни. Преди около месец компанията купи базираната в Токио Nai, за да навлезе на японския пазар, допълни Домусчиев.

Руските санкции, ограничаващи българския бизнес, както и политическите катаклизми преди предсрочните избори, са сериозни проблеми, които карат много от износителите в страната да се замислят сериозно, преди да се решат на нови инвестиции, сподели още Домусчиев.

Той изрази опасенията си и за високите държавни разходи, в случай че социалистите спечелят изборите. Според него намеренията на левицата за възобновяване на енергийни проекти "създават огромни дефицити в държавните енергийни предприятия, които накрая ще трябва да бъдат платени от нас“.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер