коментари > анализи


90% от българските мениджъри смятат, че бизнесът в България ще расте, 48% от тях ще наемат нови работници

Данните са от проучване на международната консултантска компания Pricewaterhouse Coopers, проведено сред глобалните бизнес лидери

Родните предприемачи виждат най-много възможности за растеж на пазарите в европейските държави. Световните бизнес лидери слагат в челните места САЩ и Китай.

90% от българските мениджъри смятат, че бизнесът в България ще расте през следващите 3 години. 48% от запитаните бизнес лидери ще разширят дейността си и ще наемат нови работници.

Това сочат данните от проучване на консултантската компания Pricewaterhouse Coopers, проведено сред глобалните бизнес лидери. Те са се допитали до 1400 изпълнителни директори от 79 държави.

Родните предприемачи виждат най-много възможности за растеж на пазарите в европейските държави. 42% са посочили Германия като добра перспектива. Румъния измества Гърция и вече 12% от бизнеса в България вижда северната ни съседка като ключов пазар за развитие.

Мнението на световните бизнес лидери е коренно противоположно. Те слагат в челните места САЩ и Китай като възможности за развитие, съответно с 43 и 33%.

21% от представителите на българските компании посочват иновациите като приоритетна област за бъдещо развитие, следвана от човешкия капитал (20%). Като положителен фактор е отчетена и глобализацията, въпреки нарастващата резервираност към нея.

Свръхрегулацията, глобалната несигурност и бъдещето на еврозоната са най-големите притеснения на бизнес лидерите у нас и по света.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер