финанси > инвестиции


Германска компания започва строеж на завод край Габрово

„Габинвест" инвестира 8 млн. лв. в разширение на завода си за метални компоненти

Предприятието произвежда и обработва компоненти за ловни оръжия, въздушни оръжия и прецизни спортни пистолети в премиум сегмента.Германската оръжейна компания „Габинвест“ ЕООД разширява производството си в Габрово. Дружеството започна строежа на ново предприятие за ловно и спортно оръжие, което ще бъде изградено в местността Колева ливада.

Компанията е собственост на германската L&O Hunting Group GmbH. Фабриката отваря врати през септември миналата година и в нея са открити 50 нови работни места. Предприятието произвежда и обработва компоненти за ловни оръжия, въздушни оръжия и прецизни спортни пистолети в премиум сегмента.

Инвестицията е на стойност 8 млн. лв., а строителството ще се извърши на два етапа. „Първият етап трябва да приключи до края на октомври, след което ще бъдат инвестирани допълнителни средства за оборудването на сградата“, съобщи управителят на дружеството Томас Лангер.

Новото предприятие ще обедини в себе си трите производствени бази на фирмата в града. Планирано увеличение на производствения капацитет е 30% и ще бъдат разкрити и нови работни места, съобщиха още от компанията.

Кметът на Габрово Таня Христова пожела успех на новото предприятие и поздрави ръководството на фирмата за инициативата да инвестира в модерни и устойчиви решения.

През последните години бизнесът на компанията се развива изключително успешно. За 2014 г. "Габинвест" има оборот от 4.25 млн. лв., което е лек спад спрямо година по-рано - 4.7 млн. лв. Очакванията обаче са оптимистични - според Томас Лангер оборотите за тази година ще достигнат 6 млн. лв.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер