финанси > инвестиции


Датската JYSK ще инвестира 100 млн. евро в България

Строежът на нов логистичен център ще започне на 30 май

Инвестицията ще създаде 300 нови работни места. Логистичният център ще обслужва операциите на компанията в цяла Югоизточна Европа.


100 млн. лв. ще инвестира в България датската верига за мебели и стоки за дома JYSK. Парите ще бъдат вложени за изграждане на нов логистичен център център в икономическа зона „Божурище“.

Логистичният център ще се състои от две складови помещения. Очаква се съоръжението да бъде завършено през 2018 г.

Новият център ще създаде около 300 нови работни места след завършването си и ще обслужва обектите на компанията в България, Румъния, Гърция и Западните Балкани.

„С новия дистрибуционен център в България ще можем да осигурим още по-добро обслужване на клиентите, тъй като можем значително да намалим времето за доставка“, коментира Алан Кергор, изпълнителен вицепрезидент в JYSK, отговарящ за логистиката.

JYSK е сред най-големите търговци на мебели и декорации за дома в Европа, с годишен оборот от над 2,5 млрд. евро. Групата притежава повече от 2300 магазина в 41 страни, голяма част от тях са разположени в Европа, с около 19 000 служители.

През последната година JYSK удвои броя на магазините си в България, а компанията очаква да продължи с разширяването на мрежата. В момента компанията има 12 магазина в страната ни.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер