финанси > европейски пари


Стартиращи компании ще получат 67 млн. лв. по ОПИК

Компанията „Coursedot“ спечели наградата „Стартъп на годината“

Тя разработва онлайн платформа, чрез която свързва корпоративни и индивидуални клиенти, които търсят IT обучения за служителите си, с тренинг компании и инструктори.

До края на тази година ще стартира процедура за набиране на проектни предложения "Насърчаване на предприемачеството", която е насочена към стартиращи предприятия. Общият бюджет по нея е 67 млн. лв., като размерът на финансирането ще бъде до 391 хил.лева.

Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев (вдясно на снимката) по време на националното събитие за награждаване на най-добрите стартиращи компании в България, част от формата Central European Startup Awards (CESA).

„Стартъп на годината" стана компанията „Coursedot“, която разработва онлайн платформа, чрез която свързва корпоративни и индивидуални клиенти, които търсят IT обучения за служителите си, с тренинг компании и инструктори.

В момента през нея се предлагат над 35 000 IT курсове, като работи заедно с над 430 обучителни фирми и 2000 инструктори. Чрез нея се демократизира целия процес на избор на обучения и дава достъп на фирми до програми, възможности и цени, които те трудно биха намерили сами. Изборът на сектора не е случаен: според последни проучвания само през 2016 г. пазарът на IT обученията в цял свят е достигнал 27 млрд. долара, отбелязаха организаторите.

„Предприемаческата инициатива в начална фаза в България днес е около 3,5% по данни от националния доклад на JEM за 2015/2016, но може да се отчете, че сравнително голям процент от стартиращите предприятия успяват да оцелеят достатъчно дълго, за да станат утвърден бизнес“, заяви още зам.-министър Александър Манолев. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер