финанси > европейски пари


Европейския парламент одобри 1.26 млн. евро за борба с двойните стандарти в ЕС

Средствата се отпускат по искане на евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков

„С одобрението на Комисията по бюджети се дава ясен сигнал, че проблемът с двойните стандарти е достигнал точка на недопустимост и са нужни незабавни мерки“, коментира Андрей Новаков

Комисията по бюджети към Европейския парламент одобри 1.26 млн. евро за борба с двойните стандарти в Европейския съюз. Средствата се отпускат по искане на евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков, съобщи пресслужбата на партия ГЕРБ.

Проектът цели чрез провеждането на мащабни изследвания на територията на всички държави членки да се разкрие наличието на подвеждащи и нелоялни търговски практики, както и съществуването на разлики в качеството, състава и съдържанието на хранителни и нехранителни продукти на пазара.

Българските депутати са на мнение, че двойните стандарти при продуктите – и хранителни, и нехранителни - се забелязват вече повече от 10 години, затова тяхното предложение допълнително ще допринесе за укрепването на органите за защита на потребителите чрез осигуряване на еднакво ниво на защита на човешкото здраве и интереса на потребителите.

До момента предложението на българските представители срещна подкрепата на Европейската организация на потребителите, Европейския информационен съвет за храните и други браншови организации, както и одобрението на редица евродепутати от различни политически групи и Европейската комисия.

„Гласуването днес бе ключово. Отпуснатите средства ще бъдат използвани, за да финансират проучвания, целящи установяването на съществуващи, но непризнавани  нередности, като нелоялни търговски практики, продукти с еднаква опаковка, но различно съдържание, а много често и несъпоставими цени, различно третиране спрямо потребителите от различните държави членки и пр.“, коментира резултата от гласуването  Емил Радев.


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер