експорт > международни изложения


Електромобилите са хит в тазгодишното юбилейно 120-то издание на Автомобилното изложение в Париж

Автомобилите с нулеви вредни емисии се конкурират с високопроходимите версии, което подчертава противоречията в сектора

16 от големите автомобилни брандове отсъстват. Сред тях са Volkswagen, Fiat, Opel ,Volvo, Aston Martin, Bentley и Lamborghini.

Електромобилите са хит в тазгодишното юбилейно издание на Автомобилното изложение в Париж, съобщават световните агенции.

Автомобилите с нулеви вредни емисии се конкурират с високопроходимите версии, което подчертава противоречията в сектора. ЕС и Китай се стремят към повече електромобили и хибриди, за да се намали замърсяването, а потребителите харесват високопроходимите автомобили и се въздържат от покупката на електромобили заради цената.

Въпреки юбилея обаче 16 от големите автомобилни брандове отсъстват на тазгодишното издание. Сред тях са Volkswagen, Fiat, Opel и Volvo. Любителите на спортните коли няма да могат да видят Aston Martin, Bentley и Lamborghini.

Новата трета серия на BMW е една от двете звезди сред серийните автомобили на изложението в Париж. Това е най-добре продаваният модел на компанията, от който са пласирани над 50 милиона бройки. Тя е с индекс G20, изглежда по-добре оразмерена от предшественика си и по-агресивна. Заслуга за това има новата форма на фаровете и изваяната предна броня.

Mercedes представи най-новата версия на луксозния високопроходим автомобил GLE. Той е по-голям и предлага нова технология в помощ на шофьора, която предвижда задръствания, може да забави автомобила, ако водачът не реагира, и да помага при спирането и потеглянето. Цената на колата се очаква да бъде обявена тази есен, а автомобилът ще се появи на пазара в началото на 2019 г.

Renault предложи на изложението нов малогабаритен градски електромобил K-Ze, предназначен за Китай. Компанията обяви, че намалява с 50% предлаганите дизелови автомобили, а Nissan напълно ще се откаже от тях.

Skoda показва в Париж нова версия на флагмана при кросоувърите Kodiaq. Тя традиционно е обозначена с индекс RS и е с дизелов двигател. Моторът е с мощност 240 конски сили.

Изложението се провежда във френската столица през година, тъй като се редува с автомобилното шоу във Франкфурт. През 2016 година то бе посетено от 1,1 милиона души.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер