Банер

за ценители > винен бизнес


Винарна Стоби представи вината от новата лимитирана серия Private Reserve, както и един напълно нов бленд, включващ известния автохтонен сорт Вранец

Това се случи по време на „Салон на виното“ в Интер Експо Център

Вече шеста поредна година фирма Юротим ООД, като ексклузивен представител на винарна Стоби от Македония, представя винарната и нейните вина на изложението „Салон на виното“.

Фирма Юротим ООД, като ексклузивен представител на винарна Стоби от Македония, участва за шестта поредна година в изложението „Салон на виното“, което се проведе в Интер Експо Център в периода 7 – 10 ноември. Освен вече добре познатите на българския пазар червени, бели и розе вина на винарна Стоби, тази година бяха представени вината от новата лимитирана серия на винарната Private Reserve, както и един напълно нов бленд, включващ известния автохтонен сорт Вранец.

Щандът на македонската винарна Стоби по време "Салон на виното" 2018 бе един от най-посетените. Динко Христов (вляво), търговски директор на Юротим ООД, ексклузивен представител за България на Stobi Winery, лично участваше в представянето на вината, които силно впечатлиха гостите на изложението. Рая и Николай Чорбаджийски - мениджърите на винарна Орбелия, с интерес слушат разказа на Динко Христов за вината на Стоби.

Серията Private Reserve впечатлява с луксозната си визия и включва 5 червени вина: Веритас Специална Резерва, Аксиос Специална Резерва, Аминта Специална Резерва, Вердо Специална Резерва, Аура Специална Резерва и едно бяло вино Акация Специална Резерва.

 

Private Reserve, която впечатлява с луксозната си визия


Веритас Специална Резерва Барик
- Виното разкрива великолепния автохтонен сорт Вранец. Интензивно, почти черно на цвят, Вранец Веритас олицетворява същността на регион Тиквеш - топъл, плодороден и пленителен. Концентрираните аромати на боровинка и черна череша се комбинират с пикантността на славонските дъбови бъчви, които се използват за зреене на виното. Фината танинова структура, комбинирана с мощната концентрация, създава вино, идеално за стареене.

Аксиос Специална Резерва Барик -  „Аксиос“ е антично име на река Вардар, от която и в днешно време се напояват лозарските масиви в долината Вардар. Слънчевият климат осигурява много топлина за производството на това нежно и елегантно Мерло. Комбинацията от синя слива с нотки от пипер и пикантен дъб прави виното елегантно и плътно. Виното отлежава във френски дъбови бъчви за 18 месеца, за да се добави комплексност и гладка танинова структура.

Аминта  Специална Резерва Барик
- Плътно и могъщо, със завладяващи лилави нюанси, местният сорт Вранец осигурява гръбнака на това вино. Добавянето на Мерло и Каберне Совиньон към блендата обогатява вкуса. Създава се перфектна хармония от силата на Вранеца, елегантността и мекотата на Мерлото и деликатното Каберне Совиньон.

Серията Private Reserve впечатлява с луксозната си визия.

Всеки сорт отлежава за 18 месеца във френски дъбови бъчви поотделно, произвеждайки вино с интензивен, тъмно рубинен цвят и аромати на боровинка, слива и подправки. Елегантност, съчетана с топлина и щедрост от южните пейзажи.

Вердо Специална Резерва Барик - Виното е добре балансирано, плътно, с пикантен вкус. Дълбока и интензивна структура с комплексен ароматен профил, който съчетава пикантен и плодов характер. Нежни аромати на червени череши и шоколад се смесват с леки билкови тонове и пикантно дъбово влияние. Отлежавало във френски дъбови бъчви за 24 месеца, това комплексно вино има елегантен профил с копринени танини, които допринасят за потенциала му за стареене и подобряването му с възрастта.

Аура Специална Резерва Барик - Ориенталски подправки се вплитат с аромата на рози, предизвикващи аурата на Древна Персия, домът на сорта „Сира“. Дълбокият рубинен цвят привлекателно води до аромати на горски плодове и деликатна ванилия. Френските дъбови бъчви се използват, за да узрее виното, като го оставят да почива в продължение на 24 месеца. Елегантно, но пълно и нежно, с намек за фини зърнени танини, това вино остава в спомените ви дълго след като сте отпили първата си глътка.

Акация Специална Резерва Барик - Елегантно Шардоне, което в себе си носи светлината и топлината на дългото македонско лято.    Със златножълт цвят и комплексен аромат на ананас и манго, преплетени с деликатна бяла праскова и карамел. Съзрявало в дъбови и акациеви бъчви, виното е хармонично и балансирано, плътно и с прекрасен финал. Акация-Шардоне Барик изненадва със своето богатство от вкусове, сочност, топлина и мекота.

Новият бленд


Вранец Сира Пети Вердо - Вранец Сира Пети Вердо е купажно червено вино. Това изискано вино е концентрирано и плътно, с наситен пурпурно червен цвят. Превъзходна комбинация, съчетаваща впечатляващия автохтонен сорт Вранец, с пикантни нотки Сира и деликатния допир на Пети Вердо. Изтънчен аромат на червени плодове с билкови нотки и подправки, дълбочина на вкуса с освежаваща киселинност и дълъг плодов финал.

Димитър Дженев

Снимки: Антон Марков

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер