бизнес > споделена мобилност


BMW Group и Daimler AG създадоха обща глобална платформа за споделена мобилност

Инвестицията на двете компании в платформата, която се състои се от 5 джойнт-венчъра, възлиза на над 1 млрд. евро, отбелязва на своята Фейсбук страница Стефан Йонков, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси (СТИВ) в Берлин, Германия

Двата конкуриращи се германски концерна осигуряват устойчива градска мобилност на своите клиенти.

В края на изминалата седмица, ръководствата на германските конкуриращи се концерни BMW Group и Daimler AG обявиха официално сливането в едно на услугите, осигурявани до момента от техните досегашни дъщерни оператори за споделена мобилност (Drive Now и Car2Go) и създаването на обща глобална платформа за споделена мобилност. С нея те ще осигурят на своите клинети устойчива градска мобилност, отбелязва на своята Фейсбук страница Стефан Йонков, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси (СТИВ) в Берлин, Германия.

Големите правят големи крачки, независимо от това, че са конкуренти помежду си

Инвестицията на двете компании в платформата, която се състои се от 5 джойнт-венчъра, възлиза на над 1 млрд. евро.

Имената на новите общи компании са: REACH NOW – мултимодални услуги, CHARGE NOW – зареждане на електромобили, FREE NOW – частни такси-превози, PARK NOW – паркинг услуга, SHARE NOW – споделени автомобили.

Според анализаторите бъдещето ще бъде на споделените транспортни услуги и много скоро притежанието на собствен лек автомобил ще отпадне като необходимост.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер