бизнес > бизнес и образование


Българи, които работят и учат в чужбина, ще могат да изберат от Лондон кариера в България

27 компании с разнообразен профил ще ги очакват тази събота от 10:30 часа в Посолството на Република България

Събитието се организира от сдружение „Български кариерен форум“ и Министерство на труда и социалната политика, с подкрепата на Trading 212 и Теси.

За седма поредна година в Лондон ще се проведе кариерно изложение за българи, работещи и учещи извън родината. Превърналото се в традиция събитие се организира от сдружение „Български кариерен форум“ и Министерство на труда и социалната политика с подкрепата на Trading 212 и Теси. То ще се състои в Посолството на Република България. 27 компании с разнообразен профил ще очакват студенти и млади професионалисти от 10:30 часа на 9-и март.

Наближаването на Брекзит и тенденцията завършващите в чужбина българи да избират родината за градене на бъдещето си, са част от факторите, които засилват интереса към кариерното изложение тази година. Сред миналогодишните посетители в Лондон има десетки завършили успешно стаж или започнали работа при компании изложители.

И през тази година се наблюдава положителна тенденция при интереса към събитието от страна на родния бизнес, като сред изложителите има представители от сферите на инженерните и компютърни науки, производството, бизнеса и производството, консултантските услуги и неправителствени организации.

Сред миналогодишните посетители в Лондон има десетки завършили успешно стаж или започнали работа при компании изложители.

От тях посетителите ще могат да научат от първа ръка за свободни позиции, условия за развитие и начини за реализация в България.

„През годините наблюденията ни са, че работодателите в България оценяват все по-високо международния опит на завръщащите се млади професионалисти и студенти“ – споделя Ангел Игнатов, председател на BG Careers Fair.

Освен да се срещнат с реномирани работодатели, присъстващите ще получат информация за актуалната ситуация на трудовия пазар в родината, която ще представи заместник-министър Зорница Русинова. Тази, както и останалите дискусии и презентации през деня, ще се проведат в залата на Българския културен институт.

Посещението на изложението в Лондон е безплатно с предварителна регистрация на www.bgcareersfair.com/registration - а онези, които нямат възможност бъдат в Лондон тази събота, могат да последват BG Careers Fair в социалните мрежи и да качат своето CV в уебсайта, където то ще бъде достъпно за всички компании изложители. Партньори на събитието са Британско-българската бизнес асоциация, Българска асоциация за управление на хора, Българската асоциация на софтуерните компании, фондация “Заедно в час”, сдружение “Лечение без граници” и Мусала Софт.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер